Lengyel vagy szerb? Melyiket érdemes tanulni egyetemen, illetve melyik hasznosabb? (ELTE)
Mindenképpen szláv kell?
- Csak azért mert itt csomóan kérdezik a norvégot?
Én a lengyelt választanám. Magyaroroszágnak több kapcsolata van Lengyelországgal mint Szerbiával. A lengyel nyelv hasonlít az ukránhoz, tehát ha tudsz lengyelül, az ukránt is érteni fogod, valamint a többi nyugati szláv nyelvet.
Egyszerű dolgod nem lesz egyikkel se, de szerintem a lengyel egy fokkal nehezebb, különösen kiejtés tekintetében. Nem mondom, hogy a szerb nem hasznos, hiszen a szerbbel meg fogod érteni a többi déli szláv nyelvet.
Én magam is lengyelt tanulok, ha van kérdésed, nyugodtan kérdezz:)
#3 Igen, orosz szak mellé akarom! :)
#4 Köszönöm! Szerintem ezt veszem majd még fel! :D Igazából, mind a lengyelt, mind a szerbet meg akarom tanulni, csak nyilván 2 szakot akarok vinni, max.! :)
A lengyel hasznosabb olyan szempontból, hogy magyarok között jóval kevesebben beszélik, mint a szerbet.
Arra viszont készülj fel, hogy a szlavisztika szak nem nyelviskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!