Mennyire nehéz a német nyelvet megtanulni?
Figyelt kérdés
Németországban akarok majd elhelyezkedni mérnökként,de csak angolul tudok.2018. máj. 13. 15:45
1/4 anonim válasza:
Ez szubjektív. Közepesen nehéznek szokták mondani, de nekem pl. elég könnyűnek tűnt. (Én is angol után tanultam, és nem, nem kevertem őket.) Sok múlik a motiváltságodon és a nyelvérzékeden is.
2/4 anonim válasza:
Mérnökként angollal el tudsz helyezkedni, nyelvet ráérsz utána tanulni :)
4/4 anonim válasza:
A németben mi a nehéz?
Megmondom: a nyelvtana..nagyon összetett...az elején kell nagyon odatenni magunkat, ha beléd rögzül a nyelvtan, ragozás, szórend, onnan már simán megy a német és logikus nyelv.
Az angolban egy szó sokmindent jelenthet, szövegkörnyezettől függ, a németben majdnem minden szó szerint van. A kiejtés is könnyebb..
Nekem jobban megy mint az angol, amit nem bírok megtanulni, a beszéd meg..azt hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!