Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Alig értek valamit az angol...

Alig értek valamit az angol filmekből, de remekül megy az írás, olvasás, beszéd is, hogy korrigáljam?

Figyelt kérdés

Nem értem ezt a nem túl kiegyensúlyozott állapotot. Van nyelvvizsga, jól megy az írás, olvasás - aztán meg ha alámraknak egy filmet, semmit nem értek belőle.

namost, itt van ez, ez elég gyors, de ebből mindent értek:

https://www.youtube.com/watch?v=-jfUg7K34Lc

bár nem tudom milyen akcentus (amerikai, angol, ausztrál)

ééés amikor már azt hiszem minden jól megy:

https://www.youtube.com/watch?v=D86RtevtfrA

10%...

Pedig gyerekkoromban sok cartoon network-ot néztem. Hogyan lehetne ezt helyretenni? Lehet egyáltalán?

2018. máj. 5. 12:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Tyű... hát ez nem az én szintem :-) A némettanár nekünk azt mondta, hogy hallgassuk addig a felvételt kis részletekben (mondatonként), amíg nem tudjuk kivenni, mint mond. Macerás, de lehet, hogy hatékony, én még nem érzem a hatását.
2018. máj. 5. 12:52
 2/9 Roflkopter ***** válasza:
Szerintem az a baj hogy Magyarországon a tanárok 95%-a nagyon rossz, azzal a tipikus magyaros akcentussal beszéli az angolt. Amire nekünk igaz rááll a fülünk, de ha normális beszédet hallasz már nehezebb helyzetben vagy. Én azt ajánlanám h nézz angolul beszélű youtubereket. Deritsd ki h pontosan melyik angol nem megy (amerikai ausztrál stb..) és idővel megérted.
2018. máj. 5. 13:05
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, nekem jól ment az amerikai és a brut angol is.

Ez a Deadpool előzetes meg kifejezetten nem tudom, mit nem lehet belőle értrni.

Én a meséddel vagyok így, hogy ordibálós, egyszerűen bántotta a fülemet.

Amúgy rakj rá angol feliratot, aztán idővel elhagyhatod, ha szokod. Ha valamit nem értek, vagy fáradt vagyok, most is rakok rá. Meg nem is gáz.

Szerintem így lehetne fejlődni, vagyis nekem ez vált be.

Amúgy én pont fordítva vagyok, megértek mondent, filmeket is, a beszéddel meg gondjaim vannak, bár az szerintem azért, mert nincs kivel.

Múltkor néztem egy filmet, Body of sins, végig értettem az egészet, pár ismeretlen szó volt 1,5 óra alatt, kb. 5, de azt is ki lehetett venni. Nyelvvizsgám nincs, csak egy ötös érettségim, németes voltam.

Meg hallgasd meg többször és egyre többet értesz meg.

Csak azt a mésedet ne kelljenégegszer meghallgatnim, szétbassza, bocs a fülem.

2018. máj. 5. 16:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Az agyaddal van probléma. Mégpedig a beszédértő központod, vagyis a Brochi mező fejletlen.
2018. máj. 5. 16:30
 5/9 A kérdező kommentje:
ajjaj, és azt lehet fejleszteni?
2018. máj. 6. 14:04
 6/9 A kérdező kommentje:
dehát magyarul megy a beszéd és szövegértés, jó mondjuk hangos zenében én sem értem a beszédet...
2018. máj. 6. 14:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Ne próbáld a két videó szintjét összehasonlítani, továbbra is fogyasz angol tartalmakat és majd belejösz.

Egyébként szerintem Ryan Reynolds szövege elég tiszta, a szlenget leszámítva, de általába a főszereplők beszéde mindig jóval artikuláltabb.

(Amúgy akármennyire is angolt tanulsz, én akkor se néznék animét dubbal, Gokut leszámítva csak rosszabbak és gyerekesebbek a hangok.)

2018. máj. 10. 01:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem hallgass sok hangoskönyvet, youtube-on rengeteg van. Takarítás, pihenés közben. Ha van kedvenc könyved akkor az angol változatát is hallgathatod.

Sorozatokat/filmeket angol felirattal nézd, hidd el sokat ér.

Hallgass különböző akcentusokat, minél változatosabb annál jobb.:)

2018. máj. 10. 15:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Sajnos nem lehet. Az agyban már nem termelődnek új sejetek. Amik vannak azok is elhalnak. - Sajnos.
2018. máj. 10. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!