Franciát vagy németet válasszam an angol után második nyelvként?
Még egy szavazat a németre, ugyanazon okokból, mint amit az #1 válaszoló is írt.
Ellenben angol után nehezebb lesz megtanulni németül, a nyelvtana sem piskóta, a kiejtés nem olyan nehéz, azonban igen randa nyelv, véleményem szerint. A francia abból a szempontból lenne jobb, hogy angol után könnyebben tanulható, azonban nem sokra mész vele, maximum Franciaországban, vagy egy francia cégnél, vagy magyar-francia tolmácsként...
franciát válaszd.
a különlegesség igenis fontos, mert ha kevesen beszélik, annálé nagyobb rá itthon a kereslet.
csak a múlt héten 3 olyan álláshirdetést láttam multiknál, ahová kifejezetten a franciát kérték.
a francia nagyobb presztízssel bíró globális nyelv, mint a német.
az angol mellett a francia az egyedüli nyelv, ami mind az 5 kontinensen jelen van, frankofónia pedig jelenleg 54 tangországot számlál, ahol első vagy második hivatalos nyelv a francia.
olvastam egy cikket, hogy feljövőben van már most a francia, és a világ 2. leggyakrabban használt nyelve a francia lesz, nem a spanyol, nem a kínai, hanem:
1. angol
2. francia
elképesztően gazdag a francia kultúra, nagy és szép nyelv, mindenképp javaslom, én magam fél év alatt jutottam el olyan szintre, hogy most középfokra megyek.
"A francia abból a szempontból lenne jobb, hogy angol után könnyebben tanulható, azonban nem sokra mész vele, maximum Franciaországban, vagy egy francia cégnél, vagy magyar-francia tolmácsként."
2-es válaszán látszik, hogy mennyire nincs képben, és mennyire nem tájékozott, akkor ideírom, hány országban tudsz franciául beszéálni, mert hivatalos nyelv.
Albánia · Andorra · Belgium · Benin · Bissau-Guinea · Bulgária · Burkina Faso · Burundi · Comore-szigetek · Csád · Dominikai Közösség · Dzsibuti · Egyenlítői-Guinea · Egyiptom · Elefántcsontpart · Franciaország · Gabon · Görögország · Guinea · Haiti · Kambodzsa · Kamerun · Kanada · Kongói Demokratikus Köztársaság · Kongói Köztársaság · Közép-afrikai Köztársaság · Laosz · Libanon · Luxemburg · Macedónia · Madagaszkár · Mali · Marokkó · Mauritánia · Mauritius · Moldova · Monaco · Niger · Örményország · Románia · Ruanda · Saint Lucia · São Tomé és Príncipe · Szenegál · Seychelle-szigetek · Svájc · Togo · Tunézia · Vanuatu · Vietnám · Zöld-foki Köztársaság
8-as, na persze, de gondolom, 2-es abból indult ki, hogy a kérdező nem Afrikába vagy Délkelet-Ázsiába készül.
Ezzel nem akarom a francia pártját fogni, csak megjegyzem.
Én sajnos németül tanultam meg, és iszonyúan megbántam:( De eközül a kettő közül nekem a francia sem szimpatikus:(
én jól tudok németül, de egyáltalán nem bánom, sőt.
a mai angolos világban igazi kuriózum, és büszke vagyok a nyelvtudásomra.
a német gazdaságilag szintén nagy presztízsű nyelv, lefedi a leginkább prosperáló európai országokat: Németország, Svájc, Ausztria, Liechtenstein, Luxemburg, és a skandináv országokban is beszélik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!