Mennyire nehéz a spanyol nyelv?
Nagyon megtetszett, úgyhogy azon gondolkozom, hogy a nyáron belevágok, már ki is néztem egy tanfolyamot. Ugyanakkor nem nagyon tudom, hogy mire számítsak...Eddig angolt és németet tanultam. Ezekhez viszonyítva könnyebb/nehezebb? Vannak-e hasonlóságok? Valakinek van bármilyen hasznos tapasztalata, tanácsa?
Persze, én is jobban utána fogok nézni, de kíváncsi vagyok személyesebb véleményekre is. Köszi!:)
A fiam németül meg angolul beszél anyanyelvi szinten (NO-ban él, de angolokkal dolgozik), kb két hónapja kezdte el a spanyolt tanulni és annyira tud már beszélni, hogy a mindennapos életben gond nélkül tud kommunikálni.
Szerinte nem annyira nehéz. föleg, hogy a hangkészlete meg a hangsúlyozás erösen hasonlít a magyarra.
A spanyol szerintem egyáltalán nem nehéz.
Én már 7 éve tanulok angolt és még mindig körülbelül a nullán vagyok mert egyszerűen nem szeretem az angolt, nehéz és logikátlan.
Spanyolul viszont 2 éve tanulok és már van egy Junor nyelvvizsgám (14 éves vagyok)
A spanyol sokban hasonlít a magyarra pl. nyelvtanban , betűkben , ejtésben
Én You tube-ról kezdtem el teljesen egyedül tanulni a spanyolt és szerintem jól megy.
Most itt állok a tovább tanulás szélén és már leadtam a középiskolákba jelentkezésemet többek között spanyol tannyelvű gimnáziumba is ahol heti 20 órába tanulhatnám a spanyolt és elhatároztam hogy vagy spanyol - magyar tolmács ,vagy spanyol tanár leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!