Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvekkel hova, merre tovább?

Nyelvekkel hova, merre tovább?

Figyelt kérdés
Ha idegen nyelvekkel akar továbbtanulni az ember, mire érdemes menni? Jelenleg az anglisztikára jelentkeztem, utána a fordítón gondolkozok, de esetleg a tolmács/fordító irányon van más, ahova nyelvekkel el lehet jutni?

2018. ápr. 27. 17:19
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
A nyelvtanári végzettség sokkal több lehetőséget megnyit előtted, mint a fordítói. Ha közvetlenül nyelvekkel akarsz foglalkozni, akkor ezek a legjobbak, mondjuk fordítóként nem fogsz dolgozni, hanem valami cégnél fogsz kommunikálni, de azt nyelvtanárként is csinálhatod. De ugye arra már nem anglisztikán keresztül kell jelentkezni sajnos.
2018. ápr. 27. 17:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

1-es Úgy is lehet nyelvtanár, ha megcsinálja a Ba-t, az Ma-t és utána elvégez egy két féléves tanári felkészítésre irányuló képzést.

Amúgy igen, tanítás vagy fordítás, tolmácsolás (miért ne lehetne fordító? Nekem is van több angolos fordító ismerősöm) vagy esetleg még olyan pozíciók, ahol szükség van nyelvtudásra és elvárt a felsőfokú végzettség, de nyilván ezek nem kötődnek olyan szorosan a végzettségedhez. Valamint persze akár még tanulhatsz mást is, amivel esetleg hasznosan tudod párosítani pl. van egy idegenvezető ismerősöm is, aki nyelvszak után végezte el a képzést és van több nyelv+közgáz diplomás ismerősöm is.

2018. ápr. 27. 19:30
 3/5 anonim ***** válasza:
74%
#2: Az általad említett képzés csak az anglisztika és amerikanisztika mesterszakok után végezhető el. Ez az egyetlen lehetőség tudtommal, hogy tanári mesterképzésre kerülhess be most úgy, hogy nem tanári diplomád van, minden más esetben csak osztatlan formában lehetsz tanár.
2018. ápr. 27. 23:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

A tanári pálya jelenleg tőlem elég messze áll, most a nemzetközi dolgokban vagyok érdekelt. Kapcsolattartás, ismertetés külföldön esetleg szakfordítás egy külföldi cégnek vagy ugye hazainak külföldre.

2018. ápr. 28. 09:37
 5/5 anonim ***** válasza:
3-as Igen, ez így van. Ezt is írtam.
2018. ápr. 28. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!