Hülyeség 9-től latint tanulni?
Német, hands down. Egy idegennyelv ismerete felbecsülhetetlen értékű, megnyitja a világot az ember előtt, lehetőségeket kínál, hogy elhelyezkedjen külföldön vagy külföldiekkel dolgozzon. Ha te orvosként külföldieket kezelsz itt, azzal is marha sokat keresel, ha meg kimész külföldre, akkor még többet. Európában a német nyelvtudás rendkívül hasznos, ha egy valamit megváltoztathatnék a tanulmányaimban, akkor megtanultam volna németül az angol mellett.
A latin egy holt nyelv, nem igazán jó semmire magában. Az orvosi latin, amit az egyetemen tanulsz majd, nem olyan gáz, nem arra képeznek, hogy Cicerót fordíts, nem érdemes amiatt latint tanulni előbb. Ha utánanézel, látni fogod, hogy az orvosira való felvételinél nincsenek pluszpontok, szóval az sem játszik. Ellenben egy német nyelvvizsga rengeteg pluszpontot jelent az életben. Semmiképp nem javaslom, hogy bármilyen élő idegennyelv helyett latint tanulj.
Ha később orvos szeretnél lenni, akkor az egyetemen úgyis be lesz építve a tanmenetbe a latin, vagy a szükségeseket meg fogjátok tanulni. Mivel holtnyelv, nem is oktatják sok helyen, és ezt figyelembe is veszik - gondolom.
Ha újrakezdhetném a gimis éveimet, én is azon lennék, hogy orvos legyek, de csak ezért nem választanám a latin nyelvet.
Az előző válaszoló véleményén vagyok én is; egy német nyelvvel jobban tudsz érvényesülni külföldön, talán még itthon is.
1. Orvosin a 2 emelt kiteszi a maximális plusz 100pontot
2. A németet jobban tudod kamatoztatni
3. Anat vizsgán mondta nekem az egyik vizsgáztató "..az már más kérdés, hogy ezen az egyetemen senki sem tud latinul". Itt nem kifejezetten nyelvtani dolgok kellenek, hanem elnevezések, szavak. + Nálunk van egy olyan elektív kurzus, orvosi terminológia néven ahol tanítanak latin nyelvtant (vagyis inkább próbál)
4. Én eü szakközépbe jártam, volt egy évig latinunk. Annyit segített, hogy az egyetemen volt pár szó ami nem volt idegen, vagy hamarabb megjegyeztem. De ennyi.
100 szónak is egy a vége, angol-német kombót javasolnám.
Semmi értelme. A latin egy halott nyelv.
Nincs olyan hogy Latinország !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!