ECL vagy Euroexam felsőfok?
Persze, hogy sokat segít a magántanár, ha anyagilag megengedheted magadnak, mindenképp keress egyet. Saját gyakorlás is lehet hasznos, de ha úgy érzed, hogy "megrekedtél", akkor valamit rosszul csinálsz. Már csak ezért is kéne a tanár, hogy rájöjjetek, hogyan tudsz a leghatékonyabban készülni.
Én a helyedben Eurora mennék a kettő közül, a 25%-os reading nagyon-nagyon gyenge. Lehet, hogy a writing meg jobb lett, de arányaiban szerintem egy kiegyensúlyozottabb, nem brutálisan egyik irányba eltolódott felkészülés sokkal könnyebb. 50%-ot felturbózni simán lehet, de ennek a felével nagyon szenvedős lesz a dolog és hosszabb idő. Bár ha nem sürgős a nyelvvizsga, akkor legalább ez nem baj.
De persze ez tőled is függ, mi van a többi feladattal, azokból milyen eredményeid vannak? Vagy esetleg nézhetsz másfajta nyelvvizsgát is, nemcsak ez a kettő létezik, lehet, hogy egy másik típus sokkal jobban feküdne neked (én pl. az ECL gap fillinges részeinél iszonyatosan elhasalnék, míg a sok ember által szidott euros writing nem okozott gondot. De mondom, próbálj ki nyugodtan más vizsgákat is).
Nekem mindegy, hogy ki kinek ad mennyi pénz a nyelvvizsgért. Leírtam a tapasztalatból kialakult véleményemet.
Feltételezem, hogy az euroexam munkatársai figyelnek minden velük kapcsolatos megjegyzést és természetesen ezekre a megfelelő módon reagálnak is. Üdv.
Atyám...nem vagy kissé paranoiás? Komolyan gondolod, hogy egy nemzetközi nyelvvizsgaközpont emberei majd a magyar gyíkot figyelik, csakhogy megcáfolhassák pár emberke írását, akik a saját lustaságukat mindenki más hibáztatásával próbálják magyarázni?
Egyébként nem euros alkalmazott vagyok, csak egy 18 éves diák, aki a vizsgadíjon kívül semmilyen extra pénzt nem adott a papírért. Tudni kell az adott nyelven, ennyi. Ha meg nem vagy olyan szinten, az a te bajod, nem a vizsgaközponté.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!