Olvasmányok anglisztikán?
Én Károlira járok, nekünk első félévben a következők voltak:
Tennessee Williams - Streetcar Named Desire
F. Scott Fitzgerald - The Great Gatsby
Joseph Conrad - Heart of Darkness
Ezen kívűl versek voltak főleg, Robert Frost, Emily Dickinson, Poe, etc.
Második félévben már jóval több volt: sok Shakespeare, Milton - Paradise Lost, Tom Jones... Többre már nem emlékszem, de sok volt, csak régen volt már. :)
köszi szépen! Dondolom Shakespeare, Poe meg Milton mindenhol van...
Tom Jones????
Nincs valaki Pázmányos??
Felmész az egyetem honlapjára, majd pedig az angol intézetére, és elkezded keresgélni a kötelező olvasmányok listáját. A beszerzés miatt ne aggódj, mert majdnem minden megvan az egyetem könyvtárában. Másfelől az első év nem feltétlen az irodalomról szól majd, hanem a nyelvi képességeidről. Főként az ezt fejlesztő órák lesznek előtérben az első évben, azt pedig a mintatantervben tudod pontosan megnézni, milyen óráid is lesznek.
Egy tavalyelőtt végzett
húúú egy éve anglisztikás vagyok!
szótárazás? attól függ. ha online szótárt használsz (pl a www.szotar.net elég jó) akkor azzal gyorsabban megy, mintha papír szótárt böngészel. A nyelvgyakra készülés sok szótárazást igényel, van, hogy 1-2 óra (papír szótárral). ezt hetente egyszer-kétszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!