Anglisztikán hány nyelvet tanulhatok? Ugye nem csak az angolt?
Figyelt kérdés
Ha van rá mód,szeretnék több nyelvet is tanulni.Sőt egy újba belekezdeni.Ez lehetséges?2010. okt. 22. 20:31
1/9 anonim válasza:
Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem anglisztikán csak angol van. De mellé minor szakként felvehetsz mást is.
2/9 anonim válasza:
minor szakként felvehetsz egy másik nyelvet a főszakod mellé. Esetleg szabad kreditekből, vagy a 180+10%-ából elkezdhetsz még egyet.
3/9 anonim válasza:
bocs, de ez engem is érdekelne. Milyen nyelvet lehet mellé felvenni? Pl.: ha olaszul szeretnék, de nincs lehetőségem tanulni, akk ott kezdőről lehet?
4/9 anonim válasza:
olasz, francia, spanyol minorokra középszintű érettségivel/nyelvvizsgával lehet bekerülni.a portugál és a román indul újlatin nyelvek közül kezdő szinten. Németre is kell a bekerüléshez középfok, viszont a skandináv nyelvekhez jó az angol is (norvég, svéd, dán). A finn és egyéb finnugor nyelvek alapról kezdenek, de 90%-ban csak magyar szakosokat vesznek fel rá. Japán minor középfokról indul, kínai, koreai, stb. kelet-ázsiai nyelvek, és a közel-keletiek pl. arab, vagy a szent nyelvek pl. héber, ezek is alapról indulnak, vagy ha nagyon japánt akar valaki, létezik,e gy "távol-keleti" minor is, ami alapról kezd, itt egyforma óraszámban kell japánt, kínait és koreait tanulni. A szláv nyelvekhez ha jól tudom nem kell semmi, ha mégis az angol/német közép egész biztosan megfelel. Szóljatok, ha kihagytam valamit :D Ja, görös és latin is van alapról, és ha jól tudom ezekhez sem kell előfeltétel.
5/9 anonim válasza:
bocsánat, lehet, hogy félreérthetően írtam. tehát olasz, spanyol, francia minorokra ezekből a nyelvekből kell középfokú/szintű! bármi más nem jó.
6/9 anonim válasza:
még 1 elírás: japán középfokról indul, de a kínai, koreai stb. amit onnantól kezdve felsoroltam alapszintről, és nincs előfeltétele.
7/9 anonim válasza:
Sztem ez így nem igaz. Ismerősöm latin szakra jár. Most másodéves. Még elsőben felvette az olasz minorhoz szükséges tárgyakat, és 2. félévtől besorolták olasz minorra automatikusan. És nem volt olasz nyelvvizsgája, akkor kezdte tanulni.
8/9 anonim válasza:
Ez fura :O Én francia szakra jártam, és ott is ezt mondták, amit leírtam + a minoros tájékoztatóban is ez áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!