Ha valaki beiratkozik egy japán tanfolyamra, akkor hány hétbe telik mire teljesen eltűnnek a Romaji-k?
Mondjuk heti 2*3 órás (normál) tanfolyamot alapul véve.
Ilyenkor az első hetek csak az hiraganák stb. tanulásával mennek el? Heti hányat 'illik' megtanulni?
Nem Romaji-val fognak tanítani, ez egy normális tanfolyam lesz, csak a szint teljesen kezdő, így értettem.
Ezért kérdeztem, hogy mire kell számítani.
De ha utána beiratkozom egy kezdő tanfolyamra, akkor mi lesz?
Az első három hétben csak ismételni fogom én is a kanákat?
Épp ezért kérdezem, mit tegyek.
Ha tudod már, milyen tanfolyamra akarsz menni, érdeklődj inkább a tanárnál. Ha nem ez az első tanfolyama, nyilván tudja milyen tempóban szoktak haladni. Amúgy tényleg nem túl jók az olyan tanfolyamok, ahol a tanár akarja megtanítani a hiraganát is, és kb. 5 jel/alkalom sebességgel haladnak... Kb. sose lesz vége. A legjobb, ha egyszer elmagyarázzák, aztán feladják otthoni tanulásra. Én egy hétvége alatt megjegyeztem, és 2-3 hét után már lassan ugyan, de olvastam. De a velem egy csoportba járók fele még hónapok után se olvasta az összes jelet, ha rákerült a sok csak nyökögött. Szerencsére a mi tanárunk nem foglalkozott vele, haladtunk az anyaggal.
Heti hányat "illik" megtanulni? Mielőbb bevágod annál jobban jársz. Ha előrébb vagy mint a csoport, legalább több időd van gyakorolni, ismételni. Attól hogy a hiraganákat felismered, még nagyon messze van a folyékony olvasás.
És attól, hogy a kanákat is tanuljátok a kezdő tanfolyamon, fogtok tanulni mást is, legfeljebb latin betűkkel írva, szóval emiatt elvileg nem kell aggódnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!