Mit jelent a német "Wutrede" szó?
A mondat, amiben találtam, így hangzik:
Literaturkritiker Marcel Reich-Ranicki wird nach seiner Wutrede bei der Verleihung des Deutschen Fernsehpreises am Wochenende an der vom ZDF angebotenen Sendung definitiv teilnehmen.
Ha a mondat értelmét magyaráznátok, az is nagy segítséget jelentene.
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
a mondat értelme lemaradt:Marcel Reich-Ranicki irodalomkritikus gyűlöletbezséde szerint egész biztosan részt fog venni a hétvégi német tv-díjak átadásán,amelynek sugárzását a ZDF csatorna betiltotta.
nem 100% de majd ír még más is,nyelvtanilag nem igazán sikerült összehozni,de sztem kb.erről lehet szó.
A Wutrede valóban gyűlöletbeszéd.
A mondat értelme pedig a következő: (belepakkoltam néhány igét, mert a magyar rosszul veszi be az ennyire összetett mondatokat)
Marcel Reich-Ranicki irodalomkritikus a Német Tévédíj hétvégi átadóján elhangzott gyülöletbeszédét követően biztosan szerepelni fog a ZDF műsorában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!