Német! Ha egy szó elé odateszem, hogy "sok" (mehr), akkor utána többesszámba kell tennem a főnevet?
Figyelt kérdés
köszönöm2011. nov. 3. 21:24
1/7 A kérdező kommentje:
és akkor, hogy van az, hogy "sok programot"??
"mehre Programme"?
2011. nov. 3. 21:27
2/7 anonim válasza:
A mehr az több-et jelent
viele programme
3/7 anonim válasza:
A mehr azt jelenti hogy "több", használd a "viel"-t és sztem így van: viele Programme
4/7 A kérdező kommentje:
jajj, de hülye vagyok... fogom a fejem, hogy ekkora badarságot kérdeztem. valóban igazatok van, köszi :)
2011. nov. 3. 21:33
6/7 anonim válasza:
Kicsit kiegészíteném!
A "mehr" a "viel" ragozása, annak a középfoka; jelentése "több". Hasonlításkor használod, teljesen ragozhatatlan. Utána a melléknév ragozása erős.
A "mehrere" az, amire Te gondolsz. Jelentése "sokféle, számos". Csak többes számban szerepel, utána a ragozás erős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!