Hogyan kéne egy teljesen kezdőnek angolt tanítani?
Van az egyik családtagom, akinek elvállaltam az angol tanítását, mivel szüksége lesz a diploma megszerzéséhez B2-es nyelvvizsgára.
Még van 1,5-2 év a vizsga megszerzéséig és az illető teljesen kezdő, sosem tanult angolt még suliban sem.
Nekem felsőfokúm van, de ugye ez önmagában nem jelent sokat, mert még sosem tanítottam senkit nyelvre, főleg nem teljesen kezdőt.
Hogyan érdemes nekiállni az egésznek? Milyen könyv(ek)ből tanítsak? Most kezdetnek kivettem a könyvtárból 2 nyelvtanos könyvet, illetve egy régebbi kiadású Projectet meg Headway-t,de még azt sem tudom, hogy mit akarok velük kezdeni, hogyan álljak neki.
Hogyan érdemes nyelvtant magyarázni, hogy az érthető legyen más számára is? Magoltassak be vele szavakat, vagy mondatokat az elején? Stb. Bármiféle segítség nagyon jól jönne. :)
Előre is köszönöm!
Mire TE megtanulnád, hogy HOGYAN KELL tanítani, addigra lejár a két éve anyukádnak és MÉG MINDIG nullán áll az angollal.
Ha elöször probálkoztok, akkor NINCS IDÖ másik nyelvre váltani, mert már a két év is elég szük a nyelvvizsgához, azaz másikra váltani nem tud.
Keressetek egy JÓ magántanárt - meghallgatni ismerösöket, stb - és akkor van valami esélye a nyelvvizsgához, egyébként nem.
Utolsó válaszadó, köszönöm szépen a válaszodat és a normális, nem támadó stílust, 100%-ig egyetértek veled és nekem is hasonló tapasztalataim vannak.
Én is magamtól tanultam meg angolul, mert olyan tanáraim voltak, mint neked is, és spanyolul is félig, de ott az alapokat egy kéttannyelvű suliban szereztem, ahol nem az a hozzáállás, hogy mindenbe szæenak bele és ott normálisan tanítanak.
Aztán később, mikor érettségire készültem, akkor fogadtunk egy magántanárt, de vicc volt az egész, semmit nem tett hozzá a tudásomhoz.
És nem egy, nem kettő ismerősömtől hallottam ezt. Persze biztos vannak jó nyelvtanárok (nekem is volt, plusz magán matek tanárom is nagyon jó), de ritka, mint a fehér holló és láthatatlanban nehéz megtalálni.
Ohh, és a pocskondírozóknak mondom a slusszpoént. Egy ismerősöm 22x(!) volt nyelvvizsgázni, csak akkor sikerült letenni. Pedig járt ő tanfolyamra, tanárhoz, mindenre. Nyilván neki sem sikerült jól kifogni és amellett, hogy elcseszte egy újonnan vett autó árát, semmivel nem jutott előrébb, mintha egy amatőr tanította volna ingyen.
Azért a legtöbben nem ennyiszer próbálkoznak - szóval ott föleg nem a tanár a hibás.
Eleve egyetlen tanár sem tud más HELYETT tanulni, a legjobb is csak arra képes, hogy LEHETÖSÉGET adjon a tanulónak.
A magántanár - és értelemszerüen CSAK TANÁRI végzettségü ember számít annak, aki CSAK tudja a nyelvet, az még nem tudja tanítani is - azért jobb, mert egyrészt tudja, hogy kell felépíteni a nyelv rendszerét a tanulóban, másrészt az EGY tanulóra tud koncentrálni és nem egy osztályban elvész az illetö. De éppen ezért kell RENDES tanárt keresni, mert egyébként tényleg csak pénzkidobás.
A másik meg, hogy a tanulónak is azért naponta oda kell tennie magát és doglalkozni a nyelvvel, mert magától nem megy bele a fejébe!
Emellett nyelvvizsgára nem elég, ha megért valamennyit meg tud picit beszéli esetleg - mert a filmekböl, játékokból ennél nem jut sokkal elöbbre -, ott az is kell, hogy helyesen, nyelvtanilag szabályosan tudjon válaszolni a kérdésekre.
Ha az említett ismerösöd rendes tanárhoz ment volna és rendszeresen tanult volna, akkor nem 22-szer kellett volna nekifutnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!