Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kéne egy teljesen...

Hogyan kéne egy teljesen kezdőnek angolt tanítani?

Figyelt kérdés

Van az egyik családtagom, akinek elvállaltam az angol tanítását, mivel szüksége lesz a diploma megszerzéséhez B2-es nyelvvizsgára.

Még van 1,5-2 év a vizsga megszerzéséig és az illető teljesen kezdő, sosem tanult angolt még suliban sem.

Nekem felsőfokúm van, de ugye ez önmagában nem jelent sokat, mert még sosem tanítottam senkit nyelvre, főleg nem teljesen kezdőt.

Hogyan érdemes nekiállni az egésznek? Milyen könyv(ek)ből tanítsak? Most kezdetnek kivettem a könyvtárból 2 nyelvtanos könyvet, illetve egy régebbi kiadású Projectet meg Headway-t,de még azt sem tudom, hogy mit akarok velük kezdeni, hogyan álljak neki.

Hogyan érdemes nyelvtant magyarázni, hogy az érthető legyen más számára is? Magoltassak be vele szavakat, vagy mondatokat az elején? Stb. Bármiféle segítség nagyon jól jönne. :)

Előre is köszönöm!

2018. márc. 23. 13:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
46%

Miért vállaltál el olyasmit, amiröl fogalmad sincs?!?!?!

Ahhoz, hogy meg tudjon valamit is tanulni angolul, NEM nyelvtant meg szavakat kell bemagolnia, mert annak semmi értelme, hanem rendesen felépített tanterv szerint kell tanítani.

Az illetö sokkal többre megy, ha beiratkozik egy alapszintü tanfolyamra, ahol tényleg megtanítják neki legalább az alapvetö dolgokat.

2018. márc. 23. 14:06
 2/14 anonim ***** válasza:
54%
Nem szívességet teszel neki, hanem akadályozod. Ő azt hiszi, hogy most komolyan elkezdett tanulni, miközben neked fogalmad sincs semmiről, csak rablod az idejét. Kérj tőle elnézést és irányítsd át egy tanárhoz.
2018. márc. 23. 14:09
 3/14 anonim ***** válasza:
39%
Jajj :(((( most még lenne ideje megtanulni. De ha a Simple Presentet magolja veled az életben nem fog beszélni. Ne csináld! Sokat kell tanulnod tanulástechnikát, pedagógiát, mielőtt egy ilyet bevállalsz ez nem játék! Nem vagyok tanár es 15 éve tanítok, tudom min mész keresztül. De ennek is megvan a maga elmélete, amit először neked kell megtanulnod.
2018. márc. 23. 14:25
 4/14 A kérdező kommentje:

Az illető (az édesanyám :D) nem úszkál pénzben és tudom, hogy smucig lenne beiratkozni egy nyelvtanfolyamra.

Ha nagyon muszáj, úgy is befog, mert nincs más választása, de jó lenne, ha nem kéne a diplomáját halasztani.

Sejtettem, hogy ilyen válaszokat fogok kapni, de most attól eltekintve, hogy ez így nem fog menni és mindenképp kell egy fizetős magántanár, stb., kaphatok pár tippet, hogy hol tudnék legalább utánanézni, hogy hogy érdemes tanítani? Valami tematika, ilyesmi?

2018. márc. 23. 14:46
 5/14 A kérdező kommentje:
Mert mondjuk olyat én is tudok, amit a közép, illetve általános iskolás tanáraim, hogy könyvből haladva elmondom a nyelvtant, meg csináljuk a feladatokat, stb. Csakhogy ennek semmi értelme és semmit nem fog tanulni még 10 év alatt sem, nemhogy 1,5 év alatt. Pedig ők elvileg pedagógus végzettségűek és ezt a szakmát tanulták.
2018. márc. 23. 14:48
 6/14 anonim ***** válasza:
35%
Nagyon muszáj, de nem fog beiratkozni, mert te elhiteted vele, hogy megoldjátok okosba'. Pont ezért nem tudja majd átvenni a diplomáját, mert te most elcseszed az idejét a semmire.
2018. márc. 23. 14:49
 7/14 A kérdező kommentje:

Oh, szóval én vagyok a hibás. Elnézést. Jobban járunk, ha kidobunk 100 ezreket egy tanfolyamra, amin nem csinálna semmi többet, mint amit én is tudnék nyújtani neki. :/

Szóval két opció van: vagy én megpróbálok segíteni neki, és még mindig észbekaphatunk, hogy ez így nem megy, másik nyelv kell, vagy valahogy máshogy kell megoldani.

Vagy elmegy a legelső szembejövő tanfolyamra, ami vagy jó, vagy nem. Sajnos volt ismerős, aki jó sok pénzért járt és semmit nem sikerült megtanulnia, csak egy könyv alapján haladtak végig és kész. (úgy tűnik sok pedagógus már arra is lusta, hogy kis erőfeszítést tegyen a munkájába, TISZTELET A KIVÉTELNEK, akik jó munkát végeznek és pl. segítettek nekem is megtanulni egy idegennyelvet)

A magántanár lenne a legjobb, aki személyreszabott tanulást tudna nyújtani, de azoknak is a 50%-a legalább humbuk és nincsenek ismertségeink, akikről biztos tudjuk, hogy az illető nem csak lenyúlja a pénzt, hanem ér is valamit.

2018. márc. 23. 14:55
 8/14 anonim ***** válasza:
29%
Nem azt mondtuk, hogy ha beiratkozik valahova, akkor egészen biztosan minden jó lesz. Azt mondtuk, hogy ha nem fordul olyan valakihez, aki ért a tanításhoz, akkor egészen biztosan nem lesz jó. Tudod, minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.
2018. márc. 23. 14:56
 9/14 anonim ***** válasza:
29%

Nem, nem ez a két opció van. Most poénból végigpróbálgatod az összes nevesített logikai hibát, vagy csak simán hülye vagy?

Kapj észbe most, miután már rá is jöttél, hogy fingod sincs a tanításról. Keressetek egy jó tanárt.

2018. márc. 23. 14:58
 10/14 A kérdező kommentje:
Oké, új kérdés. Hogy keressek jó angol tanárt?
2018. márc. 23. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!