Kinek van tapasztalata a különféle "villám"-nyelvtanulások területén? Csak az otthon is tanulható formátumok érdekelnek, nyelviskolák nem.
Mit használtatok, melyik módszert? Milyen eredményességgel (valódi tapasztalat külföldön vagy külföldiekkel), milyen gyorsan lehetett megtanulni alap/közép fokon használható szinten?
Jó és/vagy rossz tapasztalatok, eredmények?
Hol/hogyan jutottatok hozzá?
Mennyibe került és mikor?
Köszönöm válaszod.
Ennek ellenére engem mégis érdekelnének a feltett kérdéseimre a válaszok, méghozzá tapasztalatok alapján.
NINCS tapasztalatom villám nyelvtanulásban, DE több nyelvet beszélek / tanulok.
Azért arra felhívom én is a figyelmedet, hogy ezek a kb. 0 energia - és időráfordítással reklámozott módszerek SEMMIT nem érnek. Kamu mind. Jó a nyelvérzékem, de sokszor én is megszenvedek vele. A nyelvtanulás komplikált, időigényes folyamat. Egy nyelv mindig nagyon összetett, egy kész kis univerzum. Kitartás kell hozzá, nem kevés. 1-2 hónap alatt nem fogsz hatékony és tartós tudásra szert tenni, pláne nem ezekkel a kamu módszerekkel. Sajnos le kell ülni és nem kevés ideig fog tartani. A jó hír viszont az, hogy egy erős (!) alapszinttel (B1 - kb. érettségi szint) már nagyon jól lehet kommunikálni.
Köszönöm válaszod, viszont a hazai iskolai nyelvoktatásban nem hiszek!
Az egyik barátom általánostól tanulta az angolt, végig négyes-ötös volt, érettségin is, mégis, mikor kiment Londonba, alig értett meg valamit, és őt is csak nehezen értették meg.
Egy német tanárom még érettségis osztályomból Németországba, kollégája, aki angol tanár volt Angliába mentek egy nyáron, egy hónapos cseretanár-program keretében. Ott aztán mindketten azzal szembesültek, hogy Tanári! tudásuk alig elég a Középszintű kommunikációhoz, komolyabb társalgásnál (politika, tudomány, közélet, stb.) pedig már csak épphogy, vagy semmire sem volt jó.
És ez nem kamu, nekem a tanárom azt mondta, hogy inkább kint maradt önköltségen még egy hónapot, hogy Normálisan megtanulja a nyelvet.
Szóval a hazai iskolai oktatási rendszerben egy szemernyi bizodalmam sincs.
Ezt így konkrétan szintén nem hiszem el, azért várnék Tapasztalatokat.
Egyéb iránt bizonyított tény, hogy az ember agya alfa állapotba, teljes nyugalomban vagy alvás közben a legtanulékonyabb. Ez orvosilag is elismert tézis.
A könyvtárban miért kell csendben lenni? Mert csendben, nyugalomban tud az ember odafigyelni a dolgokra, amit meg akar tanulni...
Egyéb iránt mivel te Nem a feltett kérdésekre válaszolsz, megkérlek, hogy a jövőben inkább mellőzd a hozzászólásaid, mert se nem hasznosak, se nem vagyok kíváncsi rájuk. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!