Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol nyelv tényleg mindig...

Az angol nyelv tényleg mindig egyre nehezebb lesz?

Figyelt kérdés
Már 2 éve tettem felsőfokú nyelvvizsgát is belőle, szóval nem kezdőként mondom, de úgy vettem észre, hogy minél többet használom, annál nagyobb kihívás minél választékosabban beszélnem angolul. A német vagy az orosz pl nem ilyen, azok az elején nehezek, és idővel egyre könnyebbek. Más is így van ezzel?

2018. márc. 18. 14:21
 1/4 anonim ***** válasza:
11%
Igen, pl 20 év múlva már nagyon nehéz lesz.
2018. márc. 18. 14:30
 2/4 anonim ***** válasza:
85%

Az tény, hogy angolból könnyű elsajátítani a "konyhanyelvet" és egy bizonyos szint után kavarnak be az igeidők pl., míg a legtöbb nyelv esetében úgy megy, hogy az eleje a legnehezebb.

Azonban szerintem felsőfok után már nem lesz nehezebb. No persze ha a cél az anyanyelvi szint elérése, akkor nyilván egyre több és egyre cifrább szót kell megtanulnod, de ez melyik nyelvre ne lenne igaz? Sőt, bármire igaz. Pl. általánosban is ugyanúgy tanulnak a gyerekek történelmet, aztán gimiben is ugyanazt tanulják, mégis a gimis történelem nehezebb, mert részletesebben kell tudni a dolgokat. :)

2018. márc. 18. 14:54
 3/4 anonim ***** válasza:

A nyelv (minden nyelv) folyamatosan változik, és ha lépést akarsz tartani a változásokkal, az bizony nehéz, főleg, ha nem az anyanyelvedről van szó, meg ha nem is az adott nyelvterületen élve próbálod tartani a lépést.

Másfelől meg amit az előző írt: egyre nagyobbak az elvárásaid saját magaddal szemben, attól is nehezebbnek érzed.

Szóval tényleg: nem maga a nyelv egyre nehezebb, hanem egyre magasabb szinten beszélni nehéz. De tényleg bármelyiket.

Egyébként meg miért akarsz minél választékosabban beszélni? Lazíts. :)

2018. márc. 18. 18:40
 4/4 anonim ***** válasza:

"Azonban szerintem felsőfok után már nem lesz nehezebb."

Ez annak a véleménye, aki nem lépett a C2 szintre.

"Egyébként meg miért akarsz minél választékosabban beszélni? Lazíts. :)"

A Legyünk hülyébbek! feliratú zászló önkéntes lobogtatója.

2022. aug. 1. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!