Ki volt közűletek BME nyelvizsgán? Milyen feladatok voltak? A képleírás? Szituáció?
Én most voltam januárban :)
Írásbelin volt 3 szövegértés, az egyikbe mondatokat kellett beilleszteni megadott listából, a másiknál szavakat ugyanígy, a harmadiknál pedig kérdésekre kellett válaszolni egy terjedelmesebb (kb 1 oldal) szövegből. Az írásbeli részhez tartozott még 2 levél is. Az elsőben egy baráti levelet képzelj el, a másodikban pedig véleményt kell kifejteni, vagy tanácsot kell adni (mint itt például).
A listening is 2 feladatból állt. Az elsőnél kérdésekre kellett válaszolni, a másodiknál pedig karikázgati kellett a helyes választ 3 vagy 4 lehetséges megoldás közül.
A szóbelin szintén 3 feladat volt. Az elsőben feldob egy témát (nekem az utazás volt), és azokkal kapcsolatban tesz fel kérdéseket (pl. hova utaztál legutóbb? hol szálltál meg? mit néztél meg?). A második feladat a képleírás, ahol két téma közül választhatsz (nekem a számítógépek és a vidéki/városi életforma volt). Itt nagyon fontos, hogy nem írhatod le konkrétan, hogy mit csinálnak a képeken, és nem beszélhetsz magadról sem, általánosságban kell beszélni a dologról (pl. a városban szennyezettebb a levegő). A harmadik rész a szituáció, amit az egyik vizsgabiztossal kell eljátszanod (nekem állást kellett ajánlanom neki).
A képleírós dolog volt számomra a legnehezebb, szerintem arra gyúrj rá leginkább. Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!