Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van esélye annak, hogy valaha...

Van esélye annak, hogy valaha eltöröljék a nyelv vizsga követelményt diplomához?

Figyelt kérdés
Nem túl populáris gondolat az enyém, de a kérdésből is feltűnhet nem rendelkezek nyelvvizsgával. Próbáltam letenni eddig párszor az írásbelit, de mindig 1-2%-on múlott. ÉS már kedvem sincs nekimenni újra és újra. Két fajta embert ismerek, akinek van és akinek nincs. A különbség az, hogy akinek van az megengedhette magának a magántanárt aki pedig nem az szenved vele ahogy én. Jó persze nem erre szeretném hárítani a felelősséget, az, hogy nem sikerült rajtam múlott senki máson, de egyszerűen nem érzem reálisnak mint követelményt. Középiskolában, nagyon ritkán beszéltünk szóban idegen nyelvet órákon (a kiejtésemet is kiröhögik sokszor..) sőt nem is nagyon gyakoroltunk nyelvvizsgára mert a tanár kijelentette, hogy a csoportban úgyse lesz senkinek sem nyelvvizsgája. Szerintetek mint követelmény diplomához szükséges? Miért nem lehetne eltörölni szimplán? Vagy elhalasztani amíg el nem ér egy szintet a közoktatás a nyelvoktatás terén..

2018. márc. 10. 13:03
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%
A királyságot is eltörölték.
2018. márc. 11. 00:29
 22/24 anonim ***** válasza:
69%
Azt, hogy képzeled el, hogy munkahelyi követelmény lenne? Majd tanítson meg a munkáltató idegen nyelvekre miután felvett? Nem érzed, hogy ez nonszensz? Éppen elég megtanítani a gyakorlati alkalmazására a hiányos elméleti ismereteknek a többséget, nem hogy még évekig alkalmazni és nyelvet tanítani valakinek, mire hasznot is termel... Mert az ugye belátható, hogy ha azt mondod, nem kell nyelvvizsga, akkor a diplomások döntő többsége használhaó nyelvtudás nélkül fog tüntetni a parlament előtt, hogy nincs munkájuk... közben meg lenne, pusztán nem olyan embereket képez az oktatás amire a gazdaságnak szüksége van (most sem mindig, de ez sokat rontana a helyzeten)
2018. márc. 11. 08:29
 23/24 anonim ***** válasza:
52%

A lehető legrosszabb ötlet lenne. Ez az egyetlen kényszerítő erő, ami munkavállalás előtt még nyelvtanulásra tudja ösztönözni a fiatalok jelentős részét. Szinte minden környező országban már általános iskola végére átlagosan több idegen beszélnek a gyerekek, mint a magyar felnőttek.

Én kötelezővé tenném első osztálytól az angol tanulást minden iskolában legalább heti 3-4 órában.

2018. márc. 11. 11:04
 24/24 A kérdező kommentje:

Szerintem elég sokan nyelvtudás nélkül kapnak diplomát. Lerakják aztán elfelejtik. Nemes gondolat ez a nyelvtanulás, de nem hiszem, hogy a jelenlegi formájában sok haszna lenne.

Tanárnak tanulok, ha kell angol nyelvű szakirodalom azt megértem, nyelvvizsga nélkül is. Ha sikerül lediplomáznom szinte semmire nem megyek a nyelvvizsgámmal szakmai körökben. Legalábbis én így látom, esetleg ha valaki az ellenkezőjét állítja szívesen meghallgatnám.

2018. ápr. 19. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!