Van esélye annak, hogy valaha eltöröljék a nyelv vizsga követelményt diplomához?
A lehető legrosszabb ötlet lenne. Ez az egyetlen kényszerítő erő, ami munkavállalás előtt még nyelvtanulásra tudja ösztönözni a fiatalok jelentős részét. Szinte minden környező országban már általános iskola végére átlagosan több idegen beszélnek a gyerekek, mint a magyar felnőttek.
Én kötelezővé tenném első osztálytól az angol tanulást minden iskolában legalább heti 3-4 órában.
Szerintem elég sokan nyelvtudás nélkül kapnak diplomát. Lerakják aztán elfelejtik. Nemes gondolat ez a nyelvtanulás, de nem hiszem, hogy a jelenlegi formájában sok haszna lenne.
Tanárnak tanulok, ha kell angol nyelvű szakirodalom azt megértem, nyelvvizsga nélkül is. Ha sikerül lediplomáznom szinte semmire nem megyek a nyelvvizsgámmal szakmai körökben. Legalábbis én így látom, esetleg ha valaki az ellenkezőjét állítja szívesen meghallgatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!