I don't have és I haven't got ugyan az?
Az alapok nagyon nem mennek :( Valaki eltudná magyarázni kérlek mi a különbség a kettő között? Illetve mikor melyiket alkalmazzuk?
Köszönöm!
16/L
Do - az cselekvés, ige, a have az vmid van. Pl I don't know sg. Nem tudok valamit .. I have not got a letter - nem kaptam ( nincs tulajdonoban) meg a levelet.
A have - az nekem van vmim. A do meg én csinálok vmit. Ezt tagadod.
Nem ugyanazt jelenti. Csak mindkét alak tagadó.
8 éve brittek között élek. - itt így van.
Ja és a get (jelen) a got (múlt idő)
Remélem segítettem.
Szerintem #1 és #2 segített.
Még annyit, hogy a have got is csak "nemrégiben" elfogadott közlési forma, a neves szerző 1960-ban kiadott nyelvtankönyvében még a got zárójelben van. :) 10 éve még szó esett ismerős ismerőséről, aki sosem használja, de az illető már akkor is nyolcvanon felül volt, ha meghalt, lehet, hogy ő volt az utolsó, aki nem használta.
Meg még annyit, hogy az ismétlődő/szokás jellegű mondatokban, azaz often, usually, ever, stb alkalmazásakor inkább nem fordul elő a got.
Beszélt nyelvben mindkettő használatos.
Írott formálisabb nyelvben csak az I don't have a helyes.
Ennyi. Nyuszómuszó.
Most nagyjából olyasmiről beszélünk, mint mikor a tanár megtanította neked a szobába és a szobában közti különbséget, és a nyaraláskor meg csak azt hallod az alvégen, hogy szobába, és akkor az egy faszsag, mit tanítottak, ugye?
Mi köze a tanár szar akcentusának a have használatához? Látom, felgyülemlett benned az érzésömleny. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!