Melyik nyelvet válasszam?
Sziasztok!
A helyzet az,hogy ebben az évben kell eldönteni az iskolámban,hogy milyen nyelvet vegyünk fel másodiknak. Nos mivel én angolos vagyok,nem egyértelmű számomra a választás. Lehetőség szerint dönthetünk a francia,a német és a spanyol között.
Nem tudom mit válasszak,mert mindegyiknek megvan a maga előnye. Igazság szerint a francia és a német között hezitálok. Szeretnék egy nyelvet az angol mellé,ami praktikus,hasznos és lehetőleg sok országban beszélik.
A kérdésem tehát,hogy melyik döntés lenne a legcélszerűbb az angol mellé?
A válaszokat előre is köszönöm!
Szia! Én most idén kezdtem gimnáziumban (9.-ben) tanulni az angol 1.nyelv mellett a németet. Szerintem ezzel sokkal előrébb jutsz mint mondjuk a spanyollal. Véleményem szerint a franciát meg a spanyolt, de főként a spanyolt csak akkor fogod használni, ha pl.spanyolba mész.
A némettel én elvagyok, bár nem egy könnyű nyelv, de ha újra kéne választani, én akkor sem választanék másképp. És mivel a német a 2.olyan nyelv, amit szerintem legtöbbször lesz alkalmad használni, így én inkább azt választanám ezért is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!