Német érettségin milyen szituációk vannak?
Na ez engem is érdekelne, de még nem találtam kidolgozott szituációkat.
Szóbelin akár bent lehet az egész tanári kar, akik eddig tanítottak
Na ez jó hír. Mi órán egyetlen szituációt gyakoroltunk, útleírást kellett adni, de csak egy térkép volt segítségként.
Hát az nagyon nem ment. :D
Vannak bent vagy 5-en,de egyik sem fog rád figyelni,csak a tanár. Középszinten ebből vannak a témák:
A témák próbaként ki vannak dolgozva 3 nehézségi szinten.
De lehet emelt szinten is.
De nekem innen volt a szitu: [link]
Válaszodra:te: Guten Tag, Wobei kann ich Ihnen helfen?
tanár:Guten tag,Ich möchte eine Ticket kaufen. Ist es möglich?
te:Ja,Wieviel ticket möchten Sie? tanár:zwei,für mich,und für mein Mann. Wieviel kosten diese Ticket? te:15 euro.Möchten Sie noch etwas? tanár:nein,danke schön. te:nicht zu danke vagy bitte sehr. Auf Wiedersehen. tanár:Auf Wiedersehen.
valami ilyesmi,ha hibás:sorry
tök baromságot írtam:) javítom magam:te: Guten Tag, Wobei kann ich Ihnen helfen?
tanár:Guten tag,Ich möchte eine Ticket (Karte)kaufen. Ist es möglich? te:Ja,Wir haben noch viele Tickets (Karten).
Möchten Sie bei Kreditkarte oder Bargeld bezahlen?
tanár:Ich habe Bargeld. te:In Ordnung,es kostet 15 euro. tanár: Danke schön. te:nicht zu danke (bitte sehr) Auf Wiedersehen, tanár:Auf Wiedersehen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!