Melyik a legjobb egyetem Magyarországon, ahol nyelvet lehet tanulni? Esetleg nyelviskola van?
Vannak nyelvszakok, de tulajdonképpen nem ott tanuod meg a nyelvet, hanem otthon. Az egyetemen csak megmondjk, hogy mit kell tanulni. Valamint egy nyelvszak azért nem szimplán a nyelvtanulásról szól, hanem tanítanak nyelvészetet, történelmet, akkor tanítanak a kultúráról, politika stb.. Ezekkel a szakokkal sincsen baj, én is nyelvszakra járok és nagyon szeretem, az sem igaz, hogy ez egyenlő azzal, hogy a mekiben fogsz krumplit sütni, viszont csak akkor érdemes nyelvszakra jelentkezni, ha tudod, hogy a többi része (töri stb., amit felsoroltam) is érdekelni fog. Ha szimplán csak a nyelvtanulás a célod, akkor a nyelvtanfolyam lehet, hogy egy jobb választás, mert tényleg a nyelvet tanulod és sokkal gyorsabban megtanulod, mint egy nyelvszakon.
Egyébként elég sok egyetemen vannak ilyen szakok, a legtöbb az ELTE-n, de szerintem az SZTE és a PTE is jó választás, valamint én jókat hallottam a Pázmányról és a Károliról is.
Valamint értelemszerűen más szakokon is vannak nyelvórák, leginkább szakmai nyelv, de én nem ilyen szakra járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!