Milyen képzést kell elvégeznem, ha nyelviskolában szeretnék tanítani? Anglisztika? Vagy tanári képzésre kell menni és azzal tudok oda elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
Nem igazán tudom, hol tanulhatnék tovább, de az is probléma, hogy csak egy nyelvem van, az angol. Jól megy, most írtam egy 96%-os előrehozott érettségit, jövőre mindenképp emeltezek. De a sulinkban szakmai tárgyam van a második idegen nyelv helyett, egy nyelvvel tudok bármit is kezdeni? (A tanári szerintem kilőve, mivel két szak kéne de semmi mást nem szeretek és szeretnék tanítani.)2016. júl. 16. 21:49
1/13 anonim válasza:
Sima anglisztikával is el tudsz helyezkedni bizonyos nyelviskolákban. Nem mindenhol követelmény a tanári diploma, hanem csak a kellő nyelvtudás.
2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Viszont azt olvastam, hogy az anglisztikával magában nehezebb elhelyezkedni ha változna közben a tervem, ez igaz?
2016. júl. 16. 22:01
3/13 anonim válasza:
Egyre inkább az az elvárás hogy legyen tanári diplomád. És valljuk be: ez egy szakma. Semmi furcsa nincs abban, hogy alig van olyan, aki tanárnak születik, és a legtöbb embernek ezt meg kell tanulnia. Sajnos a nyelviskolák megítélése főleg amiatt romlott, mert bárki taníthatott eddig.
Ha nem érdekel semmi más, válassz etikát, az legalább érdekes, és csak tanulsz belőle.
4/13 A kérdező kommentje:
Jó ötelt, még gondolkozok rajta!
2016. júl. 16. 22:09
5/13 anonim válasza:
Több ismerősöm is van, akik anglisztikán végeztek, de inkább elkezdtek mást tanulni, annyira nem tudtak vele elhelyezkedni. Angollal már annyian foglalkoznak, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, ezért tolmácsra és tanárra is egyre csökken az igény. Ha mindenképpen nyelvvel szeretnél foglalkozni, akkor érdemesebb valami kevésbé népszerű nyelvet választani amit még nem tanítanak minden utcasarkon.
6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, csak arra nincs lehetőségem (meg pénzem) hogy egy új nyelvet megtanuljak, magamtól pedig nem hiszem, hogy ez a végzős évem elég lenne arra, hogy megfelelő szintre felhozzam magam idő és lehetőségek hiányában.
2016. júl. 16. 22:15
7/13 anonim válasza:
Szerintem vannak olyan egyetemek, ahol angol mellé fel tudsz venni olyan nyelvet is tanárszakon, ami alapról indul. Nyilván nem egy francia, olasz vagy német, mert oda már komolyabb alaptudás kell, hanem mondjuk szláv vagy egyéb ritkábban beszélt/tanult nyelvek.
8/13 anonim válasza:
Több éve él a tv, ami alapján már csak tanári végzettséggel lehet tanítani.
9/13 anonim válasza:
Nekem a barátnőm volt anyanyelvi tanár francia), de ő sem taníthat már :(
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. júl. 17. 12:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!