Német felsőfokra szeretnék menni, de kb.7 éve nem használtam a nyelvet. Annó tényleg jó szinten voltam, a passzív tudásom még most is egész jo. A lent részletezett módon készülnék, szerintetek?
Tegnap határoztam el magam , szóval tegnap kezdtem :D
Kiszótáraztam egy német netes újságból egy cikket. Sok szónak a jelentését kitaláltam a szövegkörnyezetből, tudtam én ezeket annó, de mégis kiírtam, mert magamtól nem jutott volna eszembe sosem...
Na ez így kb. 3,5 óráig tartott...
ugye ez csak egyre jobb lesz? :/ mert ez igy nagyon sok volt.
Ez (mármint a hírolvasáa) szerintetek hasznos?
Bár nem vagyok egy nagy filmnézős, és akkor még khm finoman fogalmaztam :D, nem nagyon kötnek le, de mondjuk heti egyet megnéznék abból is.
Az 1000 kérdés 1000 válasz vajon mennyire hasznos könyv?
Érdemes lenne bevonnom még azt is a készülésbe?
Nem tudnék gyorsan haladni egyébként, ez a tegnapi 3,5 óra nagyon luxus volt..., mert egyetemre járok, meg hétvégén dolgozom mellette egy napot.
Tapasztalt diákok, esetleg nyelvtanárok (ha jártok erre :)) mit gondoltok?
Köszönöm szépen :)
Én az Öt év öt nyelv blog alapján kezdtem el tanulni 1.5-2 évvel ezelőtt. Azóta 2x nyelvvizsgáztam. Egy hete kezdtem a németet, majdnem nulláról. :)
Ajánlom, hogy olvasgass ott, sok jó ötletet ad (semmit nem kell vásárolni, vagy ilyesmi :) Szimplán a tanulástechnika az, amivel időt nyersz és kicsit hatékonyabban tudnál tanulni. Ez a 3.5 óra egy jó tapasztalat lesz arra, hogy hogyan NE csináld!
Azta! :) Gratulálok! :)
Es koszonom a tanácsot, megnézem az oldalt mindenkepp! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!