Oroszul kezdtem tanulni. Ciril ABC-t már ismerem, de sokszor az ismeretlen szavakat nehezen tudom olvasni?
Ezen csak a gyakorlás segít. Olvass sokat hangosan. Kezdd könnyebb szövegekkel, majd haladj tovább az olyanok felé, amelyekben komplikáltabb szavak is vannak.
Kezdetnéd mondjuk ezekkel: [link]
Ha gépnél leszek, akkor majd átküldöm az egyik online könyvtár linkjét is.
Az online könyvtár itt található: [link]
Miután megnyitottátok a kiválasztott könyvet, az ismertető alatt található zöld "Читать" szövegre kattintva tudjátok megkezdeni az olvasást.
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy az előzőleg linkelt online könyvtárban inkább szakirodalom található. Ha esetleg valakit inkább a szépirodalom érdekelne, akkor itt találhat könyveket: [link]
Igazából bármelyik irodalmi művet meg lehet találni oroszul a neten, ha az ember a cím után írja a "скачать" vagy a "читать онлайн" varázsigéket. Ha esetleg valaki kifejezetten egy művet keres, akkor írjon rám privátban, és én majd előkaparom valahonnan.
Ilyen oldalt sajnos nem ismerek. A YouTube-on vannak hangoskönyvek. Talán ezt úgy lehetne megoldani, hogy a hangoskönyvet hallgatod és a könyvet magát a linkelt oldalakon olvasod. A hangoskönyveket a YouTube-on úgy találhatod meg, hogy a mű címe után írod az "аудиокнига" varázsigét.
Ha ez így számodra nem kényelmes, akkor a Викисловарь nevezetű oldalon megnézheted, hogy az adott szóban melyik szótag a hangsúlyos. Én pedig majd este feltöltöm és átküldöm a papírokat, amiket fonetikán kaptunk a helyes kiejtéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!