Ha néztek egy angol videót, és van egy ismeretlen szó, hogyan szótárazzátok ki? Mert én a kiejtésből sokszor nem jövök rá, hogy hogy kell leírni…
Köszi a tanácsot!
Sajna én nem vagyok valami nagy film / sorozatnézős, pedig biztosan sokat segítene... de olvasni legalabb szeretek :)
A könyvek szerintem elsősorban szókincs fejlesztésre jók, az élő beszéd kevesebb szót használ,viszont gond a szavak összeolvadása. Sokszor ezért nem értik az emberek,hogy mit mondanak, mert kb ilyesmit fog fel a what you wanna do helyett,hogy whacsuwanado. Na ilyen meg nincs a szótárban.
Szerintem érdemes példamondatokat hangosan mondogatni,előbb lassan,majd kicsit gyorsabban.Illetve a hanganyagoknál is előbb a szebb,majd később a lazább,gyorsabb anyagokra rátérni,ha már a másik megy.
Köszönöm a további válaszokat is!:)
Bár a nem vagyok nagy filmes, és a látásserules között abszolút semmi összefüggés nincs, de amiatt (mármint a látássérülés miatt) ez a feliratos filmnézés nem jatszik nalam sajna. Nem tudok egyszerre a szövegre is és a képernyőolvasó hangjára (a feliratra) is figyelni, pedig egyébként látom a módszer hasznosságát.
Én leginkább érettségi hanganyagokat szoktam hallgatni, de hát ott nagyon szépen beszélnek, jó lenne, hogyha lenne valamilyen átmenet a nagyon érthető hanganyagok és a nem túl érthető youtube videók között.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!