Nyelvvizsga. "Csak legyen meg". Vagy, "meglesz, de minél jobban sikerüljön"? Ki hogy áll hozzá?
-Mihez kell a nyelvvizsga, tehát miért csinálod?
-Mennyire megy jól az adott nyelv?
-Milyen szintű vizsgáról van szó?
-Hány éves vagy? vagy Hány éves voltál akkor?
Csak legyen meg, mivel senkit nem érdekel sehol a százalék.
Éreccségi plusz pontokhoz kellett.
Angol b2, nemet b2.
17 évesen csináltam mindkettőt azóta angolul folyékonyan beszélek, németül meg sem tudok szólalni. Most 20 éves vagyok.
Meglesz, de minél jobban sikerüljön.
- Semmihez nem kell már, amikor anno nyelvvizsgáztam gimiben az egyetemi felvételihez kellett.
- Nyelvtanárnak készülök (angol-német), mindkettőt nagyon folyékonyan beszélem
-C1, de tervben van németből a C2 is
-23 éves vagyok jelenleg, németből 17 évesen tettem C1-et, angolból 19 évesen
-Most egy spanyol B2-re készülök, ott is arra hajtok, hogy minél jobb legyek, de természetesen a nyelvvizsga csak egy papír, nem számít semmit
Német felső, angol közép van.
Az első német alapfokot, valahogy 14 körül csináltam.
Mindegyikre úgy mentem, hogy csak legyen meg. Sehol nem számít az elért százalék, csak a teljesítés ténye.
Az alapokat, szókincset, nyelvtant kell megtanulni. A gyakorlat csiszolja úgyis a nyelvtudást.
Azóta napi szinten használom mindkettőt, angolt többet, így az kb folyékonyan meg szakmai téren is. Német a kevésbé favorizált, ezért az kicsit döcögősebb, leginkább azért, mert a szakszavak angolul jutnak eszembe elsőre
Felvételinél már nem adnak érte pontot?
Tudom, hogy nem sok jelentősége van egy nyelvvizsgáznak. Én is most kicsit "hobbiból" csinálok felsőfokút.
Azért kérdeztem ezt, mert furcsállottam hogy a többieknek tök jól megy, de mégis mennek tanárhoz vagy tanfolyamra. Meg utána még hagynak sok időt tanulni. Miközben szerintem enélkül is meglenne nekik a 60%.
Angol:
"meglesz és minél jobb eredmény kell". A C1-t 16 évesen csináltam középiskolában, akkor nem kellett semmihez, persze jól jött hogy nem felvételi előtt kellett kapkodni a nyelvvizsgával. Illetve tavaly kellett egy TOEFL a külföldi jelentkezés miatt, ott nyilván volt egy elvárt pontszám. Most külföldön tanulok angol tanítási nyelven, semmi problémám nincs a megértéssel, sem a beszéddel, bár ha angol anyanyelvű emberrel beszélek, akkor azért oda kell figyelni.
Orosz:
B2-t csináltam középiskolában, "miért ne?" alapon, simán meglett, mondjuk ott az lett volna a nagyobb meglepetés ha nem sikerül. Utána le is érettségiztem belőle hogy ne kelljen bejárni. Elkerültem egyetemre és ott nem folalkoztam a nyelvvel, felejtődött stb. és másodév közepén találtam ki hogy megcsinálnám a felsőfokot (mert a középiskolás tudásommal valószínűleg kevés extra készüléssel meglett volna a C1 akkor). Jártam tanárhoz és végül éppen meglett a szóbeli rész (az írásbeli nagyon simán). Így álltam 20 évesen két felsőfokú nyelvvizsgával.
Szerencsére a TOEFL-t kivéve egyiknek sem volt olyan "igazi" tétje, hogy munkához kell vagy valami, tehát nem tett rám extra nyomást. Érdekesség, hogy a két C1 után kb. remegve jöttem ki és akkor éreztem hogy "mindegy hogyan csak legyen meg".
23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!