Kanadában előnyt jelent a francia nyelvtudás?
Miben?
Sokan beszélik Kanadában a franciát, néhány városban jól jön mert a helyiek jobban beszélik az angolnál. De úgy általánosságban annyit ér mintha itthon beszélsz angolul. Mondjuk munkánál vagy állampolgári kérelemnél nem előny, ha ilyesmure gondolsz.
Ha pl. Quebec-ben szeretnél dolgozni, ott nagyon fontos.
Kétnyelvűek ugyan, de a hivatalos nyelv a francia.
Montréalban és a nagyobb városokban az angollal is elboldogulsz, de a kisebb, félreeső vagy magashegyi részeken csak a franciát beszélik.
De olyan tájszólással, hogy ember legyen a talpán, aki megérti őket, még a legjobb francia tudással is.
Mivel Kanada egyik hivatalos nyelve ezért az állami iskolákban szerintem kötelező tanulni.
Bevándorlásnál nyílván számít hiszen pontot kapsz érte. De munkavállalás szempontjából(álláskeresésnél) nem sok jelentősége van, mert az ország 80%-a beszél franciául hiszen kötelező tanulniuk állami iskolákban.
"mert az ország 80%-a beszél franciául hiszen kötelező tanulniuk állami iskolákban."
Akkor ilyen alapon a magyarok 100%-a beszélne idegen nyelven, hiszen kötelező az iskolában.
Én Kanada angol nyelvű részén élek, és itt az emberek nagy része nem beszél franciául. Igen, tanult az iskolában,de ettől még nem tud folyékonyan beszélni.
Egyébként általában a munkahelyek nagy részén egyáltalán nem elvárt a nyelvtudás, ahová pedig kell a francia, oda kétnyelvűeket várnak. Persze ha valaki perfekt angolból és franciából is, az előny.
Meg is találtam?
You can take any of these approved language tests:
English
CELPIP: Canadian English Language Proficiency Index Program
you must take the CELPIP-General test
we don’t accept the General-LS test for Express Entry
IELTS: International English Language Testing System
you must take the General Training option
we don’t accept the Academic option for Express Entry
French
TEF: Test d’évaluation de français, including:
compréhension de l’écrit
compréhension de l’orale
expression écrite
expression orale
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!