Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan készüljek fel az origó...

Hogyan készüljek fel az origó nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés

Angolból szeretnék menni középfokú nyelvvizsgára, de most, hogy tanulgatok rengeteg problémám akadt. Elkezdtem tanulni a nyelvvizsgára, már tanulgatom a nyelvtant. Vettem egy origós könyvet, amiben minta feladatok vannak, és rájöttem, hogy a szókincsem egyenlő a nullával. A szövegeknek körülbelül a felét értem, a többit ki kellene szótározni, amire ugye nincs idő.

Milyen könyvből fejleszthetném a szókincsem?

Aki megvette a középfokú írásbeli könyvet és volt nyelvvizsgán is az mit tapasztalt? Egyforma nehézségűek?

A szóbelire lehet készülgetni? Ki szokták adni a témaköröket? Vagy azok mindig egyformák?

Illetve lehet egy nagyon hülye kérdés, de hol kell rá jelentkezni? Hol tudom azt megnézni, hogy mikor lesz majd nyelvvizsga?

Mennyi idő míg megküldik a bizonyítványt? Mivel nekem kellene majd a felvételihez plusz pont miatt így nekem ez lényeges. Eddig arra gondoltam, hogy áprilisban mennék de nem tudom, hogy 2 hónap alatt megküldik-e.

Bocsánat a sok hülye kérdésem miatt, de nem vizsgázott a körömben senki sem, hogy megkérdezzem.

Köszönöm előre is ha tud valaki segíteni! :)

2018. jan. 29. 19:35
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

[link]

időpontok, határidők, jelentkezés menete itt lesz, intézd minél hamarabb, ha áprilisban mennél, nehogy lecsússz vagy esetleg beteljen(nem tudom lehet -e)

Én orgio szóbelin voltam csak, azt könnyűnek találtam, gyakorlatilag egy elbeszélgetés volt, képet kellett húzni és sziutációt és abból alakult ki egy beszélgetés, azokról a témákról kapcsolatban, ami fent van a honlapon.

[link]

itt vannak a témák, a pontozás, a vizsga menete.

A magnós rész szerintem egyszerű volt, jól értehető volt a szöveg, csend volt a teremben, kicsi terem volt, minden körülmény jó volt. Ha mondjuk egy egyszerűbb nyelvezetű sorozat részét meg tudod érteni , akkor menni fog ez is.

De lehet gyakorolni,van pár oldal,ahol sok hallás utáni szövegértés teszt van, lehet gyakorolni.

Az írásbelit máshol csináltam.

Általánosságban annyit tudok mondani,hogyha nem értesz meg minden szót a szövegből nem gond.A feladat utasításait érsd meg és a kérdéseket.

Ki lehet hámozni a szövegből, hogy mi van , melyik kérdésre mi a válasz.

De persze nem árt a jó szókincs, de ha nem értesz mindent sem gond.

Vannak próbafeladatok és próbanyelvvizsga is gyakorlásnak,ellenőrizésnek.

2018. jan. 29. 19:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

www.nyak.hu

Mióta tanulsz, heti hány órában és melyik könyvben hol tartasz jelenleg?

"most, hogy tanulgatok ... már tanulgatom a nyelvtant ... A szóbelire lehet készülgetni?"

Ennél azért nagyobb lendület kéne...

2018. jan. 30. 06:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Már be is nyújtottam a jelentkezésem :)

2018. jan. 31. 19:52
 4/5 anonim ***** válasza:
De ha még azt se mered elárulni, hogy jelenleg melyik könyvben hol tartasz, akkor minek? Nem attól lesz az embernek nyelvvizsgája, hogy jelentkezik...
2018. jan. 31. 21:28
 5/5 A kérdező kommentje:

Mert nem könyvekből tanulok. Már 14 éve tanulok angolul. Annyi jegyzet, anyag, feladatlap gyűlt össze már, hogy eddig azokat csináltam, hogy megértsem a nyelvtant. Egyébként meg egy könyvem van az origó angol középfokú írásbeli nyelvvizsga B2. De nem tudom, hogy ennek mi köze az egésznek ahhoz amiket kérdeztem.

Én is tudom, hogy nem attól lesz nyelvvizsgám, mert elmegyek egy vizsgára.

2018. jan. 31. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!