Tudtok nyelvtanulashoz filmeket ajanlani?
Pl. a Heroes sorozat. Izgalmas, ráadásul érthetően is beszélnek benne, én még az akkori szegényes nyelvtudással is simán értettem.
Star wars klasszikusok is jók, annyira színpadias a nyelvezetük, hogy simán érthető. Sőt, az újakban is könnyen érthető a szöveg.
Mesékből pl. Ben 10: Alien force. Ez tök szórakoztató s könnyebben érthető (szerintem), mint akármelyik régi Disney.
A Marvel filmekből is nézhetsz az Iron 1. része elég könnyen érthető. A Captain America: Winter soldier is jó ebből a szempontból (meg mellesleg nagyon jó film),de ehhez már komolyabb szókincs kell a sok politikai sz.rság miatt, szókincsfejlesztéshez viszont ezek mind-mind nagyon jók.
The wolfman (a 2010-es) is jó választás lehet.
Ezeket szerintem úgy nézd, hogy angol felirat NÉLKÜL, de ha valamit nem értesz vagy nem hallod ki a szót, akkor kapcsold be ahhoz a részhez a feliratot és szépen jegyzeteld ki/szótárazd ki közben a szavakat.
sorozat: Riverdale, Shannara
mese: A Hókirálynő ennek 3 része is van :)
ezekben viszonylag érthetően beszélnek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!