Megtanulható vagy nem?
Figyelt kérdés
Eléggé rossz a nyelvérzékem, de nagyon szeretnék még nyelveket tanulni. Jelenleg angolt tanulok. A későbbiekben pedig a koreai nyelvet szeretném el sajátítani. Az lenne a kérdésem, hogy megfelelő kitartással meglehet tanulni a nyelvet vagy kell, hogy legyen nyelvérzék hozzá?2018. jan. 16. 20:18
1/10 anonim válasza:
Olvasd el Lomb Kató Így tanulok nyelveket könyvét! Én is így indultam neki, és megváltozott tőle a nyelvekhez való hozzáállásom. Az ötödiket tanulom azóta. Nincs nyelvérzék! Csak rossz tanulástechnika!
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Minden képen el olvasom a könyvet!
Ha szabad tudni mi az az 5 nyelv amin tud beszélni? Illetve tervez még tanulni?
2018. jan. 16. 20:43
3/10 anonim válasza:
Angol, német, olasz, eszperantó, latin és érdekelne még a francia, orosz, kínai is. :)
4/10 anonim válasza:
"Nincs nyelvérzék!"
Ha ezt előre tudják azok a tudósok, akik ezzel a témával foglalkoznak kb 70 éve, akkor másra fordíthatták volna a drága idejüket.
5/10 anonim válasza:
Ha lenne, akkor magyaron kívül nem beszélnék mást. 2es voltam iskolában nyelvekből. Ma tanítom. Biztos hogy nem a rossz nyelvérzék okozza, hogy kevesen beszélnek nyelveket. De könnyebb ebben látni a hibát, mint az oktatás színvonalában és módjában.
6/10 anonim válasza:
Te komolyan azt hiszed, te vagy a bizonyíték egy csomó szakemberrel szemben? :D
Te komolyan azt hiszed, te lehetsz bizonyíték a rajtad kívüli 9 milliárd földlakót tekintve? :D
7/10 felkelhetetle válasza:
6. válaszoló a földön jelenleg 7,442 milliárd ember él.
8/10 anonim válasza:
Ó, köszönöm. :D
Ugyan most már épp 7 596-al kezdődik, de mindegy is.
9/10 anonim válasza:
Ami szerintem nagyon fontos egy nyelv tanulásánál, az a motiváció. Ha szereted a nyelvet, van vele célod, és szorgalmas vagy, akkor sokkal könnyebb megtanulni. (én is koreait tanulok egyedül, és bár elég kevés időt tudok ráfordítani, de azért haladgatok:D)
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát!
Kedves 9. válaszoló, te hogyan tanulod? vannak tankönyveid?
2018. jan. 24. 21:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!