Emelt angol érettségi?
1. Korábban. Most később van.
2. Emelt érettségire utolsó év májusában mennek alapos felkészülés után, hisz nagy a tét, ritka az előrehozott, nyelvvizsgára korábban próba szerencse alapon, nem feltétlenül megalapozott tudással. Mellesleg nekem meg pont az a tapasztalatom, hogy a nyelvvizsgán a leghülyébb is átmegy, akinek én hármast adok. Nem lehet összehasonlítani különösen a szóbelit a fejlődő országok segítéséről meg az űrkutatás hasznáról vagy az ókori és középkori írószerszámokról azzal, hogy mesélj a lakóhelyedről vagy az utazásokról. Az írásbelin van use of English, ami a legtöbb ember gyenge pontja, míg a nyelvvizsgán sorra szüntetik meg az ilyen feladattípust.
3. Egy iskola szubjektív tapasztalata nem azonos az országos statisztikával.
Ha a "nem kell az angol emelt érettségi eredmény sehova" azt jelenti, hogy nem felvételi tárgy, akkor a pontszámítás szempontjából felesleges megcsinálni, hiszen nem kapsz rá plusz pontot és alapból nem abból számolnak. Ugyanakkor a nyelvvizsgára járó 28 pontot minden szakon megadják.
Az emelt érettségi 60% felett egyenértékű a B2 nyelvvizsgával, tehát pl. egyetemen is elfogadják kimeneti követelménynek, ugyanakkor arra oda kell figyelni, hogy néhány szak szakmait kér (tehát ott se az emelt, se a sima nyelvvizsga nem ér). Az emelt ingyen van, viszont én lehet, hogy akkor már inkább a nyelvvizsgát csinálnám meg, mert a fele már úgyis megvan, szerintem könnyebb az emeltnél, tuti, hogy mindenhol elfogadják (egyetem, munka) és legalább arra kapsz plusz 28 pontot is. Egyébként 2018 januárjától az első sikeres nyelvvizsga árát visszafizetik, szeritem ez akkor is érvényes, ha már csak az írásbeliről/szóbeliről van szó, ennek nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!