Emelt szintű érettségit angolból hogy tehetek?
2017 júniusában vegeztem az iskolában de nem jelentkeztem továbbtanulni családi gondok miatt de most szeretnék jelentkezni mert mar akkor is tervbe volt de mivel el kellett vetnem a kérdést igy nem érettségiztem emelt szinten.. érdekelne hogy igy hol tudok jelentkezni ra vagy mi ennek a menete? Illetve hogy javasoljatok igy a felkészülést? Magántanár vagy nyelviskola?
Mindenkepp angolból szeretném az emeltet
Itt megtalalod, a pdf-ekben részletesen leírják, hogy mit hogyan kell csinálni. Ha már van érettségid, de már nem állsz tanulói jogviszonyban, akkor röviden és tömören: egy vizsgát szervező középiskolában (nem kötelesek fogadni) vagy pedig egy kormányhivatalban tudsz jelentkezni (a lakhelyedtől függetlenül megválaszthatod a kormányhivatalt). Le kell töltened egy jelentkezési lapot (január környékén szokott elérhető lenni), amit ki kell töltened és a szükséges mellékletekkel kell eljuttatnod az iskolába/kormányhivatalba (elviekben ha iskolában jelentkezel, akkor ott ők adnak). A határidő február 15, mint a felvételi jelentkezésé (utána változtatni, visszavonni nem tudod). Szerintem mindent leírtam, de úgyis el tudod olvasni a dokumentumot.
Az, hogyan tudsz a legjobban a legjobban felkészülni az rajtad múlik. Nekem a csoportos órák válnak be a legjobban, mert az pörgősebb, élvezetes és ott aktívabban tudjuk használni a nyelvet és nekem leginkább erre van szükségem, hogy a szóbeli kommunikációm fejlődjön, a többit pl. nyelvtan, olvasás- és hallásértés stb. otthon egyedül is tudom gyakorolni. A magántanár nekem nem vált be, ott valahogyan nem éreztem jól magamat, nem éreztem annyi motivációt, unalmas volt, lassú (mindent a számba akart rágni, amit utálok mert akkor is megértem, ha egyszer elmondja normálisan) és nem tartottam hasznosnak, igazából nem láttam semmi értelmét, inkább csak időpazarlás volt és felidegesített....Ugyanakkor, ha valakinek az kell, hogy mindent szépen lassan, szóról szóra a szájába rágjanak és elmagyarázzanak, akkor jobb választás lehet egy magántanár, aki csak veled foglalkozik. Mindenesetre azt ajánlom, hogy picit az emelt érettségi szintje felé készülj és csináld meg az előző évek feladatsorait, szerintem ez a leghasznosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!