Mit jelent ez az angol mondat? Nem tudom magyarosan lefordítani. I don't care about constructive.
Na itt van
Constructive way - epito jellegu/mod
#11-es "Nem tudom magyarosan lefordítani." -ez volt a kérdés, ami azt jelenti, hogy nem tudom magyarosan lefordítani. Szóval a kérdés még mindig ugyanaz, akárhogy is értetlenkedsz.
Bár a többiek értelmesen korrektül válaszoltak, szóval nekik KÖSZÖNÖM! Te meg tanulj meg ÉRTELMEZNI!!!
"This isn't real constructive way to handle things, Gwen." Mire a csaj: He killed my mother. I don't care about constructive."
Na, tehát:
"Nem igazán építő jellegű módszer így kezelni a dolgokat, Gwen.
"Megölte az anyám. Kit érdekel, hogy nem építő jellegű?"
vagy, ha nem kérdőjellel szeretnéd megoldani, akkor:
"Nem igazán előremutató így hozzáállni a dolgokhoz, Gwen."
"Megölte az anyám. Teszek rá/köpök rá/lesz.rom, hogy nem előremutató."
De lehet nagyjából szó szerint is fordítani:
"Nem igazán konstruktív ez a megoldás, Gwen."
"Megölte az anyám. Teszek rá/köpök rá/lesz.rom, hogy nem konstruktív."
Lehetne akár így is:
"Nem igazán konstruktív ez a megoldás, Gwen."
"Megölte az anyám. Köpök/teszek/sz.rok a konstruktivitásra."
Ez így nagyjából jó, nem?
Kellett a szövegkörnyezet ahhoz, hogy értelmesen, a beszélt nyelv mintájára meg lehessen fogalmazni.
És lehet ezt ragozni és variálni ezer és egy módon.
Sőt:
"Nem igazán vagy konstruktív, Gwen."
"Megölte az anyám. Köpök/teszek a konstruktivitásra. (Kit érdekel a konstruktivitás?)"
Nade, némileg poénkodva:
"Ez nem igazán építő jellegű, Gwen."
"Megölte az anyám. Teszek az építkezésre."
Szóval akár a #1-es válasza is belefér, de persze ez függ az egész szituációtól. Mondjuk John McClane szájából oké lenne, mert a film stílusához illene. De Ellen Ripleyhez nem passzolna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!