Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvtani gyakorlatokkal teli...

Nyelvtani gyakorlatokkal teli angol könyvet ismertek? (Főként az igeidők érdekelnének)

Figyelt kérdés
Már vagy ötöt letöltöttem, de azok a szófajokat taglalják és semmi nincs bennük az igeidőkről, pedig szerintem az lenne a legfontosabb. (Majdik Zoltánné könyvét ismerem, de sajnos azt sehonnan nem tudom letölteni, pedig jó lenne :( )
2017. nov. 21. 08:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Essential Grammar in Use.

Letölteni szinte biztos, hogy nem lehet, ahogy a valamit érő könyveket általában, de könyvesboltokban meg lehet venni. Nem olcsó, de megéri, ha gyakorolni, tanulni akarsz.

2017. nov. 21. 08:43
 2/16 anonim ***** válasza:
0%

Fölösleges, ha rám hallgatsz.

Ha nem vagy perfekt, kerülni kell a nyelvtani teszteket.

Magyarországon vagyunk, itt azt nézik, hogy mit nem tudsz.

2017. nov. 21. 09:00
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

2. magadnak mondasz ellent, nem? Ha nem vagy perfekt, hagyd a fenébe, itt azt nézik, amit nem tudsz... tehát csak jó lenne gyakorolni, nem?

Amúgy a felsőfokon nézik azt, amit nem tudsz, azaz kérdezik minden szabály kivételét. A többin nem jellemző.

2017. nov. 21. 09:03
 4/16 anonim ***** válasza:
32%

És mit gyakoroljon? :)

Épp az, hogy sose a fő szabályt nézik, hanem imádnak a 28. kivétellel szórakozni.

Ha csak a fő szabály lenne, a hülye is megcsinálná.

2017. nov. 21. 10:34
 5/16 anonim ***** válasza:
Hát a kivételeket is lehet gyakorolni, az EGU ebben is jó amúgy. De a kivételekre tipikusan felsőfokú vizsgákon mennek rá.
2017. nov. 21. 10:36
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

Kérlek ne!

Megvan a könyv 32 féle verzióban, mert egyébként torrent oldalakon fent van(szal ez se igaz, hogy nehéz beszerezni).

Sőt, program is van fent, most néztem rá újból.

Végigcsinálhatod, de garantálom, hogy egy sima vizsgán tuti lesz olyan, ami nagyban nem lesz benne a könyvedben.

Szal akkor most döntsd el, hogy a könyv a szar vagy a vizsga nehéz, mert tudod a kettő együtt nem megy.

2017. nov. 21. 10:42
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

Közben ránéztem a programra....

22 témakör van, ennek a nagyrésze az igeidők, a többi meg a szokásos, "a" or "an", there, passzív meg "on in at" meg hasonló gyerekes baromságok.

Ezzel te nyelvvizsgán kitörölheted a segged.

Alapfokra nem mernék elmenni, nem hogy középre.

Felsőfokot meg hagyjuk.

2017. nov. 21. 11:14
 8/16 anonim ***** válasza:
49%

Feladat:D Kicsit jobban átbújtam a progit.

"People eat a lot of this in Japan"

A program feldob egy állítást, mint például a fenti.

Aztán vannak szavak, amivel párosítani kell.

Pl:Bottle, Rice, Mouse, Map....

Na ilyen feladatok vannak benn, hát ez aztán tényleg marha jó 👍

Kár, hogy nyelvvizsgán az egész tesztben nincs ilyen könnyű és egyértelmű szó, mint a mouse vagy rice :D

2017. nov. 21. 11:38
 9/16 anonim ***** válasza:

Különböző szintekben van, Essential Grammar in Use, English Grammar in Use és Advanced Grammar in Use. Nekem a második van meg és én szeretem, jól és érthetően le vannak írva a szabályok, a használatuk és nem túl szájbarágós, vannak hozzá feladatok is. Nyilván ilyen nagyon egyszerű, magától értetődő dolgokat is tartalmaz, de szerintem ez minden könyvnél így van. Még a Macmillan English Grammar in context-et ismerem, ez annyiban más, hogy itt szövegek vannak, sokkal több feladatot ad és egyébként szerintem tök érdekes témákról van benne szó, de itt is vannak ilyen egyszerű, ránézel és tudod feladatok. Szintén több szinten is létezik.

Egyébként szerintem nem hülyeség, nyelvtanra is szükség van mert anélkül nem lehet jól beszélni egy nyelvet. Nyilván gyakorlatban kell tudni használni, a nyelvvizsgàk és érettségik is ezt várják el.

2017. nov. 21. 14:19
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
47százalékos: nem értem, mi a bajod. Őszintén. Nem tudom, mennyire beszélsz tapasztalatból, és maximálisan tiszteletben tartom a véleményed, főleg, hogy láthatóan nagyon szeretnéd, ha igazad lenne. Az viszont megállapítható, hogy a könyvet nem ismered ( több szintje van, ki tudja, melyiket láttad), és nem tudod, hogy az EGU-t és testvéreit egyetemen is tanítják rendszerezésre. Hogy igeidős, az nem értem, miért baj, mikor a kérdező szándékosan azt kérte... Értem, hogy valakit nagyon meggyőznél itt valamiről, de kit és miről? A kommentjeid abban merülnek ki, hogy az én válaszom támadod. Javasolj akkor valamit, amit a kérdező akar, vagy hagyd a kérdést. Ennek mi értelme?
2017. nov. 21. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!