Milyen angol nyelvű olvasnivalót ajánlanátok nekem?
Sziasztok!
Immár 3 éve tanulom az angolt, néhány vélekedés szerint jó nyelvérzékkel rendelkezem, emelett imádok olvasni. Alapfokot már elhagytam egy ideje (nyelvvizsga nincs) viszont ahhoz, hogy letehessem a középfokot, még bőven van mit tanulnom. Hetente járok angoltanárhoz, ahol leginkább a beszélgetésen van a hangsúly, de nyelvtanozunk is. Ismerem az összes igeidőt, a fontosabb szavakat, az egyszerű szöveget simán megértem. Inkább az élő beszéddel vannak még gondjaim.
Arra gondoltam, hogy olvashatnék itthon egyszerű nyelvezetű, különleges stílust nem használó könyveket, fejlesztve ezzel a szókincsemet. Igazából nem muszáj olyan érdekesnek lennie, én már attól élvezem az angolul olvasást, ha megértem, de például egy Kisherceget sokkal jobb olvasni, mint valami bugyuta gyerekmesét.
Akik voltatok már hasonló helyzetben, tudnátok ajánlani egyszerűbb nyelvezetű, klassz regényeket? Bármilyen műfaj jöhet, ami való egy tinilánynak. "Magyarul" a romantikus, filozofikus regényeket kedvelem, de persze nem biztos, hogy angolul is találok ilyenből. Előre köszönöm ha írtok.
14/L
#8 Jól hangzanak, bár valószínűleg magyar nem olvasnám el őket. De ha könnyebb a megértésük, nagyon fognak tetszeni.
Utolsó: Húha, köszönöm... Az Alíz csodaországban nagyon jó ötlet, magyarul nem olvastam az eredeti változatot, viszont ismerem a történetét. Mindenképp megpróbálom. Szerinted alulról kaparva a középfokot, meg tudom érteni a nyelvezetet?
Rómeó és Júliát azért még hanyagolnám, Shakespiere stílusa azért nem biztos, hogy érthető számomra. Mármint angolul, mert magyarul tervben van jó pár műve.
Útvesztőtől, Éhezők Viadalától (azt hiszem ezt is írtad) még kicsit félnék, ráadásul, akárcsak a Harry Potternél, nem jelentenének igazi kihívást. Nem akarnám megérteni őket, mivel úgyis tudom miről szólnak. Jó persze a Harry Pottert magyarul még 6. olvasáskor és érdekesnek találtam, de ez valahogy más.
Nem tudom hogy jutott eszedbe az 1984, nem hinném, hogy olyan egyszerű lenne, még magyarul is durva olvasmány. Tudom, mert a gyanúsan hasonló, több száz Leiner Laura, Maros Edit, meg tudom is én ki kezdett az agyamra menni, így elhatároztam, hogy nekifogok pár igazi könyvnek. Amúgy is töri mániás vagyok, és Orwell könyve hihetetlen érdekesen mutatja a "jövőt". Na mindegy, a többit, amiket írtál nem ismerem, utánuk fogok nézni. Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!