Nagyon gáz, hogy nem bírom végignézni a sorozatot angolul?
Tudok egész jól, most a Trónok harcát kezdtem el.
De egy részt 4 óra alatt, ha befejezek. Állandóan ilyen szavakat kell kikeresni, hogy lándzsa, nyereg, tengely, lázadó, felkelés, gyeplő, hódítás stb. 2 alkalommal legalább a fontosabb részeket, egyszer simán utána kikeresed a szót és újból. Kegyetlen.
3,5 rész után feladtam.
Nem jól csinálod.
Előbb olyan sorozatok kellenek,ahol viszonylag kevés az ismeretlen szó, illetve nem kell egész sorozatrészt végignézni, amíg nem rendelkezel megfelelő méretű szókinccsel.
Ez utóbbi esetben jobban jársz talán,ha régi, általad már ismert sorozatot választasz,amit azért újra megnéznél.
Azt mondják meséket kell nézni, de azok nem érdekelnek, meg tényleg túl egyszerűek. Annak idején a Demónát meg a Jégvarázst néztem angolul.
Gyilkos elmék, Grace klinika, Castle ezekkel ugyanúgy járnék, pedig ismerem.
Ezt már régóta szeretttem volna. Az első rész viszonylag gond nélkül ment. Most kiírtam a fontosabbakat, nagyjából mennek, ha többször előfordul. De hát ezeket alapból nem használod. Pedig a nyelvezete egyszerű, lassan is beszélnek.
Nézek inkább vígjátékot, ezt meg meghagyom magyarul.
Nem ragadtam meg, hanem, ha nem nézed meg az alapszavakat, akkor nem tudod miről beszélnek 5 percig.
Ezek meg tipikusan történelmi, harcos szavak. Aki játszik ilyenekkel, az biztos tudja. Az első részt megállítás nélkül néztem, de így egyre bonyolódik. Van amit nem lehet kikövetkeztetni szerintem.
De köszi, meggondolandó a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!