Volt valaki origo, német középfokú nyelvvizsgán mióta nincs a nyelvtani teszt?
Milyen volt?
Még tavaly voltam szóbelin, az sikerült. Az írásbelire 4 hónapja készülök, korábban jártam tanárhoz, de időközben babám született. Nem tudom mire számítsak. Decemberbe tervezek menni.
Tavaly decemberben voltam náluk német B2 komplexen. Az a lényeg az origónál, hogy minél vastagabb oda-vissza szótárat vigyél, mert végig lehet használni.
Mielőtt válaszolsz a kérdésekre a hosszú szöveges feladatnál, ceruzával odaírod az idegen szavak mellé, hogy mit jelentenek, és egyértelmű válaszokat írsz.
Ugyanez fordításnál is, piszkozatot is érdemes írni, nekem 15/13 pont lett, pedig sose fordítottam egy az egyben hosszabb német szöveget korábban.
A szövegalkotásnál a nagyobb szótárakban vannak levélminták és hasonlók, kövesd a támpontokat és minden rendben lesz.
Az egyetlen nehezebb feladat az, amikor magyarról németre fordítasz úgy, hogy közben a felére tömöríted (20-25 írott sor) - itt az a trükk, hogy előbb a magyarra fordítod és tömöríted piszkozatra, utána átfordítod németre. A hellyel lehet spórolni, ha vékonyabb tollal, sovány betűkkel írsz, meg hasonlók.
Hidd el, rengeteg idő van rá; ha precízen és kidolgozottan, nem kapkodva, akkor nem lehet baj. Én most fogok menni felsőfokú németre, a taktika ugyanez lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!