Német középfokú nyelvvizsgához milyen nyelvtani részek kellenek?
Menjek*
Nyelvvizsga típusra gondolsz? Itt sok mindent át kell gondolni. Szerintem a legfontosabb az, hogy elég-e egy államilag elismert vagy nemzetközileg elismert kellene.
Ezután azt kell átgondolnod, hogy melyik részen vagy jobb (pl.szövegértés). Hiszen minden B2es szintű nyelvvizsga ugyanazt a szintet kéri, de szinte mindegyik jobban ráfekszik 1-1részére a vizsgának. Értelem szerűen olyat kell választani, amelyik azt a részt "nézi jobban", amiben jó vagy.
Habár én angolból nyelvvizsgáztam eddig, nemrég kezdtem el a németet. Belegondolva szerintem minden nyelvtani résszel tisztában kell lenned, legalábbis értened mindenképpen kell (pl egy szövegértési feladatban a szövegben előforduló nyelvtani dolgokat). És ha nemis az összes nyelvtani szabályt, de a legtöbbet használnod is tudni kell.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!