Milyen egyetemre menjek, mit csináljak?
Ezek alapján bármelyik nyelvszakra mehetsz, de ott nem kizárólag, és nem elsősorban a nyelveken lesz hangsúly, hanem inkább az irodalmon, nyelvészeten és kultúrán.
Aztán hogy mit kezdesz az ott szerzett tudással...ha van affinitásod, lehetsz fordító. De elég sok budapesti call-centeres állás van, amihez elvárt valami speciális nyelv ismerete.
Ha csak a maga a nyelvtanulás érdekel, én azt mondom, inkább maradj a nyelviskoláknál, vagy magántanárnál.
Ha mélyrehatóbban érdekelnek a nyelvek, és a nyelvekhez tartozó kultúra, irodalom, nyelvészet, akkor szerintem ELTE.
Ott mindenféle nyelvet lehet tanulni, én is hiába vagyok csak simán nyelvszakos, 3 évem alatt már 4 nyelvet tanultam itt összesen, plusz rengeteg sok érdekes dolgot :)
Sokan riogatnak, hogy bölcsészdiplomával nem lehet elhelyezkedni, de DE, el lehet :) csak nyilvánvalóan nem orvosnak, ügyvédnek, mérnöknek fogsz menni vele, vagy ács, pék, hentes :D
Call centereknél lehet elhelyezkedni, ha van rá affinitásod, tanításra is van kereslet bőségesen.
Kreatívnak kell lenni, leleményesnek, és akkor lehet vele kezdeni valamit.
Az utolso 2 nyelvbol hiany van a kereskedelmi,gazdasagi piacokon
nem kell ilyen nyers gazdasagi dolgokra gondolni(szamolasok stb)
Pl: fuvarszervezokent nagyon jol tudnal keresni, ehhez mondjuk a foldrajzot kell tudni, ha esetleg ez erdekel
[ egyetem feltetlenul nem is szukseges hozza okj-s logisztikai tanfolyam (2év) ]
vagy esetleg jarj utanna mik a feltetlek egy tolmacs allasanak a betoltesehez, ehhez is elegge jo alapod van mar
Ezt nagyon zarojelben
((Focicsapatokhoz lehet jelentkezni tolmacsnak, itt Magyarorszagon pl Ujpest , angol tolmacsot keresnek :))
Ekezetekert bocsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!