Kettő, vagy három nyelv tanulása?
Tizennégy éves vagyok, most fogok majd felvételizni középiskolába.
Azért elég tanácstalan lehetek, ha már a gyakorin keresem a választ, de légyszi, segítsetek!:D
Két nyelvet tanulok most: angolt és olaszt. Az előbbit első osztály óta az iskolában, azzal nincs gond. Az utóbbit több mint egy éve magántanárral, igazából ahhoz mérten alapvetően jól megy. Nagyon szeretem, a továbbiakban szeretném, ha az olasz nyelv szerves részét képezné majd az életemnek.
Természetesen elsőre butaság a problémám, hisz épeszű ember kihasználja a lehetőséget, azonban...
A kérdésem: mennyire hagyható ki szerintetek maga az olasz nyelv tanulása a középsuli alatt? (Vagyis amit szeretek ((NAGYON)))) Cserediákprogram, vagy hogy olyanokkal vagyok egy osztályban, akik szintén szeretik, maguk az órák, érettségi belőle...
Csak azért merült fel a harmadik nyelv gondolata, mert a jövőre nézve igen hasznos lenne a három nyelv (ugye magyar nélkül).
Melyiket éri meg az én szempontomból leginkább?
Tanuljam azt a nyelvet amit szeretek, vagy amivel MAJD jobban megéri? Nincs nagyon más ami szimpatikus lenne, csak ez...
Segítsetek! :D
U.i.: Negatív hozzászólásoktól kérlek kíméljetek meg, a kisregényért bocsi és ha a problémám alapvetően hülyeség is, elfér itt:D
A válaszokat köszönöm szépen! :)
Elég nehezen tanulható olyan nyelv, ami a jövőben nem éri meg. Hiszen mindegyik megéri.
Persze ez sokmindentől függ. Ha itt akarsz maradni, akkor nem árt a közeli országok nyelvét tanulni. Több lehetőség van benne, mintha mandarinul vagy japánul esetleg indiaiul tanulnál.
Azt hiszem jól értelmeztem alapból is annak ellenére, hogy tényleg félreérthető.
Szóval arra is ugyanúgy érvényes az a szabály, hogyha 3. nyelvet tanulsz, akkor egyszerűen nem tudsz hibázni. Válaszd azt, amit szeretsz. Nagyobb lesz a motiváció.
Ha van hozzá tehetséged csináld!
de két nyelv igényes színvonalú ismeret is éppen elég kihívás.
Neked kell tudni képes vagy e rá! Nem megy e majd a másik kettő rovására a harmadik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!