Hány hónap vagy év tanulás után tudjuk megszerezni az angol középfokú nyelvvizsga írásbeli és szóbeli részét?
Én 10 hónap alatt tettem le az angol középfokút, nulláról. Heti 4x2 óra intenzív tanfolyam, nagyon jó tanárom volt és otthon is sokat tanultam.
A Murphy könyveket ajánlom (nem tudom hogy írják a nevét és sajnos most nem tudok utánanézni) azt hiszem a címe: Grammar in Use ill. Vocabulary in use.
Ahogy kinyitod a könyvet, minden baloldalon magyarázat van, a jobboldalon pedig annak a gyakorlása. Nagyon hasznos és élvezetes is, mert tényleg érzi az ember, hogy halad.
Ami szerintem fontos, ha kiválasztasz egy könyvet, akkor annak a többi részével folytasd, így biztos nem marad ki anyag. Én különben a Headwayből tanultam (a fönt említett könyvekből már a nyelvvizsgára készültem)
Egyszeűsített olvasmányok metróra, buszra stb szintén nagy segítség.
a nyelvtanon nincs olyan nagy hangsúly nyelvvizsgán, inkább a szókincs fontos, és a kifejezések, szóval a szövegértés.
olvass nap mint nap angol nyelvű weboldalakat, mindennap "érintkezz" a nyelvvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!