Orosz nyelvanulás otthon?
Elkezdtem oroszul tanulni, de sajnos egy facebook csoportot vagy hasonlót sem találtam, esetleg akinek még kedve is van és jól tud oroszul leírhatná valamilyen elérhetőségét :D
Egy pár kérdésem lenne:
mikor használnak моего-t, és mikor моЙ-t?
esetleg vannak még olyanok, amik több betűk, de egynek ejtik ki őket?
a könnyű és a nehéz Ь-Ъ között mi a különbség, melyiken hogyan kell kiejteni? ugyan ez a helyzet a Ы-el,és a két egymás lévő mássalhangzókkal is.. például лю a többit mind tudom, de sajnos ezekre nem tudok rájönni
előre is köszi a válaszokat4 :)
Szia, a facén van egy 'tanuljunk oroszul' nyilvános csoport - [link]
van egy 'privet, sziasztok' csoport - [link] - itt már jobban oroszul tudók is vannak, de nagyon szívesen segítenek a kérdezőknek
a keményjelnek és lágyjelnek nincs hangértéke, önmagában nem ejted - az előbb azt jelenti, hogy előtte kemény msh van, az utóbbi azt, hogy lágy, kiejtésre a youtube-on és biztos máshol is fellelhető hanganyagokat javallom
itt is sok hasznos dolgot olvashatsz: [link]
nekik is van face-csoportjuk, nem tudom, zárt-e, nyílt-e, viszont, ha bejön, oldalt olyanokat találhatsz, hogy: 'Orosz nyelv mindenkinek' vagy 'orosz nyelv' meg még 'orosz nyelv gyakorlás'
Sok sikert az oroszhoz!
:)
A моего birtokos eset vagy élő főnévhez tartozó birtokos névmás tárgyesete, a моЙ alanyeset.
Kétjegyű betű, mint a magyarban a gy, cs stb nincs.
Az 1.-es válaszban belinkelt csoportokhoz nyugodtan fordulhatsz minden kérdéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!