Szeretnék művelődni otthon, egyedül. Hogyan?
A matematikát nem fogod tudni megérteni, csak akkor, ha rááll az agyad, a matek nem műveltség kérdése.
A világot megérteni pedig könyvekből, dokumentumfilmekből lehet. De mivel minden ebbe tartozik tulajdonképpen, a csillagászattól az óceánkutatáson át a művelődéstörténetig vagy filozófiáig-vallásig, nehéz ajánlani konkrét könyveket.
Menj be egy könyvesboltba, és nézz körül, mi az, ami érdekel. :)
meg egyetemi könyvtárakban is olvashatsz/vehetsz matekos könyveket/jegyzeteket.
Debreceni egyetem műszaki szak könyvtárában most 300 ft/darabos kiárusítás van.
A szisztematikus művelődésre (tanulásra) az iskolákat találták fel. Oda a tankönyveket aszerint szerkesztik, ahogy egy terület ismeretei felépülnek, továbbá úgy, hogy a másik területek ismeretigényeit előbb tanulják a diákok (pl. a fizikában nyomatékokat addig nem érdemes tanítani, míg matematikában meg nem tanították a vektorműveleteket). Ezért tehát módszeres ismeretszerzésre nincs megfelelőbb a tankönyvnél.
Minden más irodalom ezt egészíti ki. Vagy egy részletet magyaráz el mélyebben, vagy más szempontú áttekintést ad, vagy okokat, módszereket mond el.
A matematika bizonyos mértékig speciális eset, mert az a természet jelenségeinek mennyiségi számítására, modellezésére szolgál, ezért szigorúan egymásra épülnek benne az ismeretek, sok a definíció és a következtetés, továbbá a tiszta kezeléshez gyakran van szükség elvont fogalmakra (mint például a végtelen, vagy halmaz és hasonlók). Ezért a matematikát kizárólag tankönyvekből lehet elsajátítani, a kulcs pedig az, hogy minden új ismeretre példatárak szolgálnak, ha azokat a feladatokat épeszű időn belül meg tudjuk oldani önállóan, az bizonyság arra, hogy értjük is. Az értés ellenőrzésére szolgálhat még, hogy saját szavainkkal ismételjük el az új ismeretet. A megértéshez a fogalmak pontos megértése, használata nélkülözhetetlen. A matematika tanulása sok türelmet igényel, főleg, ha kisgyerekkorunkban belénk verték, hogy az valami eszméletlenül nehéz tudomány. Nem az, csak többet kell tenni az értéséért.
Értem, köszönöm szépen az eddigieket!
Én mindent szeretnék megtudni a világról, eddig pszichológia érdekelt legjobban szóval arról olvastam sokat.
Tudni akarok rengeteg dolgot pl. a hangot tudni akarom mi az, hogyan terjed, stb. Vagy bármi mást mondhatnék, például mi zajlik végbe amikor szerelmesek vagyunk, mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!