Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német írásbali érettségi...

Német írásbali érettségi témakörök? És egy jó szószedet? Gyakorlókönyv?

Figyelt kérdés

2017. szept. 6. 17:18
 1/5 anonim válasza:
Attól függ, hogy közép vagy emelt szint. Szószedet és témakörök szempontjából a 23 Tolle Themen für Teenager könyvet ajánlom (de jó könyv még Lázár Györgyné:Wortwörtlich című könyve is), gyakorlókönyvnek pedig szinttől függően, de ha jól emlékszem a Maxim kiadónak van jó érettségis könyve mindkét szinten.
2017. szept. 7. 19:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Közép szint :)
2017. szept. 7. 19:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Most raktam le a középfokú nyelvizsgát de nagyon parázok az eretsségitől mert fontos hogy jól sikerüljön..És mivel ebből az új típusból még csak egyet írtak elég nehét megfelelő gyakorló könyvet találni!És valahol megtalálom az ÖSSZES tételt ,témakört?
2017. szept. 7. 19:20
 4/5 anonim válasza:
Akkor azokat ajánlom amiket írtam, bár azokban is van olyan rész ami már túl is lépi a közép érettségi szintet, de azért nem árt tudni. Írásbeli gyakorlásra meg az a tapasztalat, hogy az előző évek őszi és tavaszi érettségijeit érdemes mindet végigcsinálni :)
2017. szept. 7. 19:25
 5/5 anonim válasza:

Bocsi, nem láttam, hogy hamarabb írtál! Ha közép nyelvvizsgád van szerintem ne félj az érettségitől! :)

Bár tudom, hogy kicsit nehezítettek, de a nyelvvizsga szintje szerintem elég. Megmondom őszintén a legfrissebb témakör és tétel listát nem tudom, hogy hol találod meg egyben, nekem azok a szószedetes könyvek segítettek 2 évvel ezelőtt amiket írtam. Tudtommal a témakörök nem változtak, de kérdezz rá a suliban a nyelvtanárnál, az a tuti!

2017. szept. 7. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!