Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz ragozásról van teljes...

Orosz ragozásról van teljes átfogó táblázat?

Figyelt kérdés
Nagyon meg vagyok zavarodva, hogy mikor, melyik esetnél melyik szófaj melyik neme milyen ragot kap. Ehhez kérnék hatalmas segítséget, hogy le tudjam tisztázni.

2017. szept. 3. 18:03
 1/5 chtt ***** válasza:
Van, nekem is akad valahol, csak a manó se tudja, hogy hol. Sőt olyan is van, amelyik a teljes mellék- és főnévragozást összefogja. (a hálón nem találtál? igaz, még én sem keresgéltem, az enyém még a hőskorból vagyon:)
2017. szept. 3. 18:20
 2/5 chtt ***** válasza:
100%
Ni, az első link táblázat, hátha segít: [link]
2017. szept. 3. 18:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Ajánlom Kosaras István Orosz nyelvtan a középiskolások számára (Nemzeti Tankönyvkiadó) könyvét. Én az orosztanárommal a nyelvtani anyagot csak ebből vettük át, minden lényeges dolog benne van a főnévragozástól az igékig, kifejezésekkel, kivételekkel együtt. Én nagyon szeretem, jól összerakott könyvecske:)
2017. szept. 3. 18:28
 4/5 chtt ***** válasza:
100%

Találtam egy táblázatot, csak a végződésekkel, lehet, hogy most nem segít, de talán később: [link]

Kosaras jó, én is melegen ajánlom. :)

2017. szept. 3. 18:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Én ezt a könyvet ajánlom: [link]

Minden benne van, ami kell!

2017. szept. 3. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!