Mi a véleményetek a francia és német nyelvről?
Nekem a német volt a legelső idegen nyelvem, szóval nyilvánvalóan ezt mondanám a nehezebbnek, ekkor még nem éreztem az indoeurópai nyelvek logikáját. Franciául német C1 és angol B2 után kezdtem el tanulni, így már jóval egyszerűbb volt, mintha ez lett volna az első idegen nyelvem. A francia nyelvtanát illetően így is rengeteg "nyalánksággal" találkozom, és ez eléggé megnehezíti a nyelvtanulók dolgát...
Én a németet szeretem jobban, és szerintem az is a hasznosabb (persze azt hozzá kell tenni, hogy én az osztrák határtól 15 km-re lakom...)
A döntés a te kezedben van, te döntsd el, mit szeretnél tanulni, és szerintem azt a nyelvet tanuld, ami közelebb áll hozzád. De azt is tartsd szem előtt, hogy nemcsak középiskolában lehet nyelvet tanulni, hanem utána is, azaz egyszer beszélheted majd akár mindkét nyelvet is. :)
Francia nekem csúnya - de lehet, csak amit Vaudt-ban meg Valais-ban beszélnek.
Németet szeretem :), és hasznosabb is.
Nagyon köszönöm a válaszokat, a francia kiejtés szerintem is bonyolult egy nem franciának, így kicsit nagyobb munka van vele, de ettől szép :) De a némettel sincs semmi bajom, épp ezért gondolkoztam el ezeken :D
Még egyszer köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!