Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a véleményetek a francia...

Mi a véleményetek a francia és német nyelvről?

Figyelt kérdés
Szóval 13 éves vagyok, most megyek 8-ba. És ugye hamarosan gimit kell választani, Debrecenbe szeretnék egy olyan gimibe menni, ahol majd franciát is tanítanak. Ha nem lesz, akkor marad a német az angol mellé. És az lenne a kérdésem, hogy nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok a francia és német nyelvről? Mennyire nehéz/könnyű egy magyar embernek? Melyik az "hasznosabb", mennyire bonyolult, stb.?

2017. aug. 31. 18:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
egyertelmuen a nemet a hasznosabb szamodra ( is), mint ahogy a sok ausztriaban / nemetorszagban / svajcban dolgozonak is az lett volna anno... :D te ne jarj igy, tanuld meg most, hogy kesobb ne okozzon fejfajast! na de viccen kivul , tenyleg a nemet a hasznosabb ( bar en imadok nyelveket tanulni, szval mindegyiket ertekes dolog tudni). a francia nekem se hangzasban, se nyelvtanjaban nem tetszik, idegen tolem nagyon. a nemetet imadom, mind a hangzasa, mind a nagyon logikus , felepitett nyelvtani rendszere miatt. az, hogy kinek melyik mennyire nehez, az csak ugyis menet kozben derul ki. valaszd azt, amit te kozelebb erzel magadhoz, de en biztosan a nemetet valasztanam.
2017. aug. 31. 18:41
 2/6 anonim válasza:
100%
A német hasznosabb egyértelműen. Bár az sosem hátrány ha beszélsz egy nyelvet. Én franciát tanulok nekem nem nehéz 5-ös vagyok belőle pedig annyira nem igazán vagyok oda érte. De hasonlít egy kicsit a németre nyelvtanilag. Viszont a kiejtésre meg az írásra kell nagyon odafigyelni. Az a lényeg ha szeretsz nyelvet tanulni akkor válaszd nyugodtan ha nincs nyelvérzéked és nem is szeretsz nyelvet tanulni akkor inkább ne mert bele törik a bicskád.
2017. aug. 31. 21:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a német volt a legelső idegen nyelvem, szóval nyilvánvalóan ezt mondanám a nehezebbnek, ekkor még nem éreztem az indoeurópai nyelvek logikáját. Franciául német C1 és angol B2 után kezdtem el tanulni, így már jóval egyszerűbb volt, mintha ez lett volna az első idegen nyelvem. A francia nyelvtanát illetően így is rengeteg "nyalánksággal" találkozom, és ez eléggé megnehezíti a nyelvtanulók dolgát...

Én a németet szeretem jobban, és szerintem az is a hasznosabb (persze azt hozzá kell tenni, hogy én az osztrák határtól 15 km-re lakom...)

A döntés a te kezedben van, te döntsd el, mit szeretnél tanulni, és szerintem azt a nyelvet tanuld, ami közelebb áll hozzád. De azt is tartsd szem előtt, hogy nemcsak középiskolában lehet nyelvet tanulni, hanem utána is, azaz egyszer beszélheted majd akár mindkét nyelvet is. :)

2017. aug. 31. 22:03
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
Németből van középfokúm, franciát most kezdem:) a német nekem mindig is logikus volt, a kiejtés nem nehéz, mint az angolban, van kb 4-5 szabály pl(sch-s, ei-áj, ie-Í), tényleg nem sok, a nyelvtant én nem mondanám nehéznek, talán majd a középfok vezet bele a kicsit bonyolultabb nyelvtanba. Talán ami magyarként nehéz lehet, az a dem-den-des+s.. de ha egyszer ráál az agyad akkor semmi gondot nem fog okozni. Talán a hallásértés a legbonyolultabb része, mivel elég hadarósok ezért nehéz lehet:) de az se nagy ördöngőség, én a németet szeretem, mivel tényleg egyszerű(nekem könnyebb volt mint az angol) és hasznos is. A franciában a kiejtést mindenki hangsúlyozza, hogy milyen nehéz, na nekem az egész franciában ez a legegyszeűbb dolog, rá kell érezni, és akkor nem nehéz. A nyelvtan se egy nagy dolog, nehezebb, mint a német vagy az angol, de nem fogsz vért izzadni. Most essen egy kis szó a hallásértésről, na, ha valami akkor az a nehéz franciában(nekem, de már többen is mondták). Nagyon egybefolynak a szavak, és MARHA nehéz egy hallott mondatot leírni. Hasznosság szempontjából mindenképpen a német nyer nálam:) bàr a francia nekem mindig nagy szerelmem volt. Hiszem nekem gyönyörű a hangzása:) szerintem a németet válaszd:)
2017. aug. 31. 22:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Francia nekem csúnya - de lehet, csak amit Vaudt-ban meg Valais-ban beszélnek.

Németet szeretem :), és hasznosabb is.

2017. szept. 1. 15:35
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, a francia kiejtés szerintem is bonyolult egy nem franciának, így kicsit nagyobb munka van vele, de ettől szép :) De a némettel sincs semmi bajom, épp ezért gondolkoztam el ezeken :D

Még egyszer köszönöm

2017. szept. 2. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!