Hogy van ez nyelvtanulásnál? (szintek)
Eddig úgy tudtam hogy az alapfok A1-A2, a középfok B1-B2, a felsőfok C1-C2. Jelenzkeztem egy intenzív nyári nyelvtanfolyamra és a tanár azt mondta, hogy csak a C2-es tanfolyam után jön a középfokú nyelvvizsga. Most akkor hogy van ez? Pontosan ezt írta:
A szintrendszer a következőképpen épül fel:
- kezdő 1
- kezdő 2
- középhaladó 1
- középhaladó 2
- haladó 1
- haladó 2
- középfok.
Középfok után általános felsőfok, majd felsőfok előkészítő.
A1 - minimumszint
A2 - alapszint
B1 - küszöbszint (alapfok)
B2 - középszint (középfok)
C1 - haladó (felsőfok)
C2 - mesterfok
A középszintű nyelvvizsga letételéhez B2-es szintű nyelvtudás szükséges.
Van olyan nyelviskola ahol 12 szint van a k0z;pfokig. Egyedi. Amit kital'lnak neveket a szinteknek eppen ott az.
Obrizsben pl ezeket hasznaljak>
Beginner
Elementary
Pre-Intermediate
Intermediate
Upper Intermediate
Advanced
Akkor nem értem hogy miért mondta ezt a tanár. Bemasolom ide az egész beszélgetést hátha valaki meg tudja fejteni. Még annyi pluszinfo, hpgy A1-A2 intenzív tanfolyamra jelentkezek.
- Én: "Rendben, köszönöm! Még az lenne a kérdésem, hogy a tanfolyam végére körülbelül milyen szinten leszek majd? A középszintű nyelvvizsga mihamarabbi letétele a célom."
- Tanár: "A szintrendszer a következőképpen épül fel:
- kezdő 1
- kezdő 2
- középhaladó 1
- középhaladó 2
- haladó 1
- haladó 2
- középfok.
A kezdő 2-es nyelvtanfolyam végére alapszintű tudással rendelkezik. "
- Én: "Tehát a haladó 2 után ajánlatos letenni a középfokú nyelvvizsgát? Eddig úgy tudtam, hogy a haladó 2 (C2) az már a felső fok. Rosszul tudom? Elnézést a sok kérdésért."
- Tanár: "haladó 2 után jön a középfokú nyelvvizsga szint.
Középfok után általános felsőfok, majd felsőfok előkészítő."
Vegyed már észre hogy mindenki a saját malmára hajtja a vízet.
3 szisztem van
1. Amit te írtál, az a magyar iskolában és a nyelviskolákban divatos
2. az Oxbridzsi amit már írtam
3. A CEFR
PS Pl. a haladó szót a magyarok a kezdő feletti színtre használják, míg az advanced szót az angolok meg a felsőfokra
Én a beszélgetésekből nem látom, hogy a tanár C2-ről beszélt volna. Konkrétan A1-A2-re jelentkeztél, vagy pedig a 'kezdő1-kezdő2'-re?
Valószínűleg a 'középhaladó2' vagy 'haladó1' elvégzése után tehetsz alapfokú nyelvvizsgát és a 'középfok' után középfokút.
Ha a CEFR-hez kellene kapcsolnom, akkor erre tippelnék:
- kezdő: A1
- középhaladó: A2
- haladó: B1 (alapfokú nyelvvizsga)
- középfok: B2 (középfokú nyelvvizsga)
Itt egy példa:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!