Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ti hogyan fejlesztitek a...

Ti hogyan fejlesztitek a szokincseteket idegen nyelvbol?

Figyelt kérdés

Honapok ota irkalok cetliket, konyveket olvasok, beszelek az altalom valasztott idegen nyelven, megis ugy erzem, hogy az ujjonan megismert szavkat nem tudom berakni a mindennapi beszedembe...

koszi a valaszokat.

2017. aug. 31. 17:19
 1/7 cathilina ***** válasza:
100%
Olvasok. Ezzel egyrészt azt is kb megtudom, hogy milyen gyakori a szó, másrészt a használatáról is tisztább képet kapok.
2017. aug. 31. 18:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is olvasással.
2017. aug. 31. 19:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Én szókincsfeladatokat oldogatok meg, emellett olvasok, magasabb szinten sorozatokat nézek az adott idegen nyelven. Ez viszonylag jól működik nálam.
2017. aug. 31. 21:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Olvasással nő a passzív szókincs, és ha egy-egy szó nagyon megtetszik, azt majd ösztönösen elkezded gyakrabban használni, így beépíted az aktív szókincsedbe.

Ha új szót tanulsz, írj vele példamondatokat. Nyolcat, tízet. Persze nem könnyű módszer, de garantáltan megragad. Megéri a ráfordított időt, mert egyből az aktív szókincseddé válik, és használni is fogod.

2017. szept. 1. 21:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Három részes szókártyákat használok. Rajta van az idegennyelvű szó, egy példamondat vele és magyarul a szó jelentése(egész mondaté nincs, azt ki kell találni).

Amikor az idegen szóból nem tudom megmondani a jelentését elolvasom a példamondatot amire többnyire beugrik.

Szintentartáshoz sokat olvasok, időnként hangosan felolvasom, hogy szokjam a kiejtést és így könnyebben megy majd beszélgetés közben.

Egy új szót 3-4 hónappal a megtanulás után tudom élő beszédben is használni.

2017. szept. 3. 18:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Már 2 éve minden könyvet amit magyarul olvasok angolul is el szoktam, ez napi minimum fél óra olvasást takar iskola időben, szünetben még több. Emelett filmeket eredeti nyelven nézek, cikkeket angol nyelven olvasok, és angol videósokat nézek. A felsőfokúkat múlt hónapban szereztem meg, és az angol szódogákra szinte semmit nem szoktam tanulni...szóval csak olvass és menni fog az:)
2017. szept. 20. 19:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Én filmet nézek, igaz nekem mindig is a hallás utáni értéssel voltak inkább problémáim.
2017. szept. 20. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!